Zöldnek zöld, de allergén, mi az?

Köszönjük, “zöldek”!

Korábban írtunk róla, hogy az előző városvezetés elképzelései alapján a Tárnoki út melletti kiserdő mögött egy új záportározó létesülhetett volna. 

Ez azért is lenne fontos, mert a Parkvárosból a Lőcsei úton át lezúduló csapadékvizet átmenetileg célszerű lenne tárolni. Ugyanis a tárnoki önkormányzat ellenkezése miatt a Berki árokig tartó tovább vezetés nem készülhetett el.

A Közgyűlés 2019 végén egyhangúlag meg is szavazta a beruházást és azóta… 

Azóta jóformán semmi nem történt.  Egészen pontosan annyi , hogy a szavakban környezetvédő baloldali vezetés odahordatott több nagy halom földet. Ami most parlagfű tenyészetként szolgál, a környék lakóinak és allergiás társaink nagy „ örömére”.

Főoldalról ajánljuk

MÉLTÓSÁGGAL ÉS EMELT FŐVEL A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

Idén 102 éve e napon írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, melynek értelmében Magyarország területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon kívülre.
A Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésén Csőzik László polgármester mellett T. Mészáros András önkormányzati képviselő, az érdi Fidesz frakcióvezetője mondott beszédet.
Ennek szerkesztett változatát közöljük.

Kamuzásból jeles, városvezetésből elégtelen

Csőzik László polgármester vitatható adatkezelési technikákkal kiválaszt ötven embert, hogy 72 ezer érdi nevében beszéljen kamu kérdésekről, de olyan ügyekben, amelyek tényleg az itt élők hétköznapjait érinti, nem konzultál az érintettekkel.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).