Visszatért és hatékonyan képviseli Érdet Aradszki András

Aradszki András országgyűlési képviselő hosszas betegsége után májusban visszatért a Parlamentbe és aktívan képviseli a Pest Megye 1. sz. választókerületben élőket. Az elmúlt hetekben többször felszólalt az Érden, Törökbálinton, Diósdon, Tárnokon, Sóskúton és Pusztazámoron élők érdekében.

Országgyűlési képviselőnk felszólalt a 2022-es költségvetés tervezetének tárgyalásakor is. Ennek kapcsán az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy – az előző évekhez hasonlóan – a jövő évi költségvetés is igen komoly pénzösszegeket biztosít a családok támogatására, az otthonteremtésre, a  nyugdíjak további emelésére. Ez azért lehetséges, mert 2010 óta a Fidesz-KDNP kormányok a nemzeti érdek szem előtt tartásával kormányozták az országot, jelentősen csökkentették a Gyurcsány-, Bajnai-kormány által felhalmozott külső adósságot, csökkentették a munkanélküliséget  és stabil alapokra helyezték az állami költségvetést.

ÉRD JÓVAL TÖBB TÁMOGATÁST KAP, MINT KORÁBBAN

Jövőre ismét növekednek az önkormányzatoknak nyújtott állami támogatások. Ezzel folytatódik az évek óta tartó növekedés. Aradszki András konkrét példával cáfolta azt a képtelen, légből kapott vádat, hogy a kormány „kivéreztetné” az önkormányzatokat. Érd például 2021-ben 1.236 millió forinttal több működési támogatást kap, mint az előző városvezetés idején. Így az állam összességében már több mint 6 milliárd forinttal támogatja az érdi önkormányzat feladatait. 

Az egészségügyi feladatok támogatása több mint 30 százalékkal, a szabadon elkölthető normatív alapon járó támogatás 37 százalékkal több mint előtte! Hasonlóan jelentős mértékben nőtt az óvoda-bölcsődei támogatás és a szociális szféra támogatása is. És ehhez még hozzájön az a 777 millió forint rendkívüli támogatás, amelyet a kormány nemrég szavazott meg Érdnek. 

„Sírnak, vészhelyzeteket vizionálnak, ahelyett, hogy vezetnék városaikat, ahelyett, hogy az ott élők életkörülményeit igyekeznének javítani a maguk eszközeivel ”

– emelte ki Aradszki az ellenzéki pártok jelöltjeként megválasztott polgármesterekről. Érdekes módon ezzel szemben a kormánypárti polgármesterek meg tudják oldani az önkormányzat működését az államtól kapott pénzekből és a helyi bevételeikből. Úgy tűnik, az ellenzéki polgármesterek csak abban érdekeltek, hogy minél rosszabb hangulatot keltsenek az általuk vezetett városban: „nem településvezetésre szegődtek, hanem kormányváltásra”. Sajnos ennek Érd is áldozatául esett, hiszen másfél éve itt csak pártpolitizálás folyik várospolitika helyett.

A 2022-es költségvetés a magyar családok életszínvonalának megőrzésére és a járvány okozta nehéz gazdasági helyzet utáni újraindulásra helyezi a hangsúlyt.  Közös erőfeszítés szükséges mind az állam, mind az önkormányzatok részéről annak érdekében, hogy a kilábalás minél gyorsabb legyen és az elmúlt évtizedhez hasonlóan további régóta napirenden lévő ügyeket oldjanak meg.

LESZ MEGOLDÁS AZ M7-ES OKOZTA PROBLÉMÁKRA IS

Aradszki András példaként említette, hogy a törökbálinti kormánypárti polgármester kezdeményezésére és az általa a közlekedésért felelős minisztérium irányába kifejtett nyomásgyakorlás eredményeként megoldás lesz az M7-es autópálya Érdet, Törökbálintot és Diósdot érintő problémáira. A most tervezés alatt álló 2021-2027-es EU-s programok illetve az RRF forrásaiból egészen biztosan meglesz rá a pénz, hogy az elkészült tervek meg is legyenek valósítva. 

Ismert, hogy országgyűlési képviselőnk az elmúlt években több mint 100 milliárd forint állami és EU-s fejlesztési támogatás Érdre érkezésében vállalt kulcsszerepet. Jó jel, hogy betegsége után azonnal – már a kórházi rehabilitációja idején – munkához látott, hogy a választókerületünkbe a következő időszak fejlesztési pénzeiből minél több érkezzen.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.