Városi vagyon a sárban

Túlzás nélkül állítható, hogy megosztja az érdi polgárokat Csőzik László polgármester intézkedése, mely szerint minden érdi, sőt tárnoki ingatlan elől csak 3 zsák zöldhulladékot visznek el. A rendelkezés bevezetése óta többzsáknyi zöldhulladék rondítja a város különböző utcáit, ahogy a felháborodott kommentek is megszaporodtak a közösségi médiában.

Szerkesztőségünkhöz is sok panaszos levél érkezett, melyek között egy érdekes információra leltünk:

A Vadlúd utcai, volt komposzttelepen az elmúlt hónapokban egyre több régi, ÉTH-s autót parkoltatnak. 1-2 új is áll itt néha, de a régiek nem mozdulnak. Ennyire gazdag a közszolgáltató cég, hogy megteheti, hogy a koszban rohaszt el célgépeket?

Munkatársunk vette a fáradtságot és kiment a helyszínre tájékozódni, és valóban: a főút melletti telepen 4 db sárga és 3 db fehér hulladékszállító teherautó, valamint 1 db konténerszállító parkol összevisszaságban. Mindegyiken jól kivehető az ÉTH logója. A környéken élők szerint már hónapok óta állnak itt. Az, hogy rengeteg hulladékgyűjtő, színes közterületi edényzet is itt van letárolva, amit akár ki is lehetett volna tenni a zárva tartó hulladékudvar elé, szinte már szót sem érdemel.

Felvetődik a kérdés: ha rosszak a teherautók, miért nem javítják meg, majd állítják újra munkába?

Ha javíthatatlanok, miért nem értékesíti a cég a roncsokat? Az ilyen gépek még hibásan is sok millió forintos értéket képviselnek darabonként. Vajon a városvezetés tudott arról, hogy így parkoltatják a cég autóit? Ki a felelős a város ezen vagyonának ilyen fajta kezeléséért?

Bízunk benne, hogy a városvezetés hamarosan magyarázatot ad minderre. Az se baj, ha közben nyom egy szelfit a rozsdásodó gépek mellől.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.