Városi vagyon a sárban

Túlzás nélkül állítható, hogy megosztja az érdi polgárokat Csőzik László polgármester intézkedése, mely szerint minden érdi, sőt tárnoki ingatlan elől csak 3 zsák zöldhulladékot visznek el. A rendelkezés bevezetése óta többzsáknyi zöldhulladék rondítja a város különböző utcáit, ahogy a felháborodott kommentek is megszaporodtak a közösségi médiában.

Szerkesztőségünkhöz is sok panaszos levél érkezett, melyek között egy érdekes információra leltünk:

A Vadlúd utcai, volt komposzttelepen az elmúlt hónapokban egyre több régi, ÉTH-s autót parkoltatnak. 1-2 új is áll itt néha, de a régiek nem mozdulnak. Ennyire gazdag a közszolgáltató cég, hogy megteheti, hogy a koszban rohaszt el célgépeket?

Munkatársunk vette a fáradtságot és kiment a helyszínre tájékozódni, és valóban: a főút melletti telepen 4 db sárga és 3 db fehér hulladékszállító teherautó, valamint 1 db konténerszállító parkol összevisszaságban. Mindegyiken jól kivehető az ÉTH logója. A környéken élők szerint már hónapok óta állnak itt. Az, hogy rengeteg hulladékgyűjtő, színes közterületi edényzet is itt van letárolva, amit akár ki is lehetett volna tenni a zárva tartó hulladékudvar elé, szinte már szót sem érdemel.

Felvetődik a kérdés: ha rosszak a teherautók, miért nem javítják meg, majd állítják újra munkába?

Ha javíthatatlanok, miért nem értékesíti a cég a roncsokat? Az ilyen gépek még hibásan is sok millió forintos értéket képviselnek darabonként. Vajon a városvezetés tudott arról, hogy így parkoltatják a cég autóit? Ki a felelős a város ezen vagyonának ilyen fajta kezeléséért?

Bízunk benne, hogy a városvezetés hamarosan magyarázatot ad minderre. Az se baj, ha közben nyom egy szelfit a rozsdásodó gépek mellől.

Főoldalról ajánljuk

“APA LEGYŐZTE A VÍRUST”

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője tavaly novemberben került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Több mint öt hétig volt lélegeztetőgépen. A csodával határos módon legyőzte a vírust, és idén Húsvétkor egészségesen térhetett vissza az otthonába. Lánya a betegség első napján naplót kezdett vezetni. A család úgy döntött, hogy ennek szerkesztett változatát megosztja az Érdi Hírek olvasóival. Folytatásokban közöljük Aradszki András betegségének történetét, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy erős és hiteles érvként szolgáljunk az oltás és a regisztráció mellett.

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.