Városi vagyon a sárban

Túlzás nélkül állítható, hogy megosztja az érdi polgárokat Csőzik László polgármester intézkedése, mely szerint minden érdi, sőt tárnoki ingatlan elől csak 3 zsák zöldhulladékot visznek el. A rendelkezés bevezetése óta többzsáknyi zöldhulladék rondítja a város különböző utcáit, ahogy a felháborodott kommentek is megszaporodtak a közösségi médiában.

Szerkesztőségünkhöz is sok panaszos levél érkezett, melyek között egy érdekes információra leltünk:

A Vadlúd utcai, volt komposzttelepen az elmúlt hónapokban egyre több régi, ÉTH-s autót parkoltatnak. 1-2 új is áll itt néha, de a régiek nem mozdulnak. Ennyire gazdag a közszolgáltató cég, hogy megteheti, hogy a koszban rohaszt el célgépeket?

Munkatársunk vette a fáradtságot és kiment a helyszínre tájékozódni, és valóban: a főút melletti telepen 4 db sárga és 3 db fehér hulladékszállító teherautó, valamint 1 db konténerszállító parkol összevisszaságban. Mindegyiken jól kivehető az ÉTH logója. A környéken élők szerint már hónapok óta állnak itt. Az, hogy rengeteg hulladékgyűjtő, színes közterületi edényzet is itt van letárolva, amit akár ki is lehetett volna tenni a zárva tartó hulladékudvar elé, szinte már szót sem érdemel.

Felvetődik a kérdés: ha rosszak a teherautók, miért nem javítják meg, majd állítják újra munkába?

Ha javíthatatlanok, miért nem értékesíti a cég a roncsokat? Az ilyen gépek még hibásan is sok millió forintos értéket képviselnek darabonként. Vajon a városvezetés tudott arról, hogy így parkoltatják a cég autóit? Ki a felelős a város ezen vagyonának ilyen fajta kezeléséért?

Bízunk benne, hogy a városvezetés hamarosan magyarázatot ad minderre. Az se baj, ha közben nyom egy szelfit a rozsdásodó gépek mellől.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.