Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Közel 100 millió forint (!) az év elején tervezett összeg.

Lesznek “olcsóbb” programok, például 200.000 Ft-ért „Demencia kávéház” néven indul rendezvény. Bizonyára sokan várják már a 300.000 Ft-ért tervezett városi Activity Bajnokságot is.

Nyolc alkalommal is terveznek játszóházat a kisgyermekeknek (1,5 millió Ft-ért), tíz alkalommal táncházat (1 millió Ft-ért). Érdekes megközelítés, hogy 80.000 Ft-ért Garázsvásárokat is szervez város-szerte a Művelődési Ház, de hát nem kell nekünk mindent értenünk…

A következő önkormányzati választási kampány korán indul: idén már hivatalosan is másfél millió forint közpénzből szervezik meg a Csőzik László által alapított civilszervezethez köthető TökJó Fesztivált, amely a polgármester hátországát jelentő 2030 Egyesület programja.

Ezen kívül 800.000 Ft-os költséggel szerveznek a civil szervezetek számára ú.n. „Civil Napot” – bármit is jelentsen az…

Ezek voltak az olcsóbb, és részben szükséges programok.

Az igazi költés azonban a városi nagyrendezvényeken indul be. Beszéljenek a számok!

És természetesen az Érdi Művésztelep is megkapja idén az 5 millió forintját. Hiszen ami (és akinek) jár, az jár…

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).