Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Közel 100 millió forint (!) az év elején tervezett összeg.

Lesznek “olcsóbb” programok, például 200.000 Ft-ért „Demencia kávéház” néven indul rendezvény. Bizonyára sokan várják már a 300.000 Ft-ért tervezett városi Activity Bajnokságot is.

Nyolc alkalommal is terveznek játszóházat a kisgyermekeknek (1,5 millió Ft-ért), tíz alkalommal táncházat (1 millió Ft-ért). Érdekes megközelítés, hogy 80.000 Ft-ért Garázsvásárokat is szervez város-szerte a Művelődési Ház, de hát nem kell nekünk mindent értenünk…

A következő önkormányzati választási kampány korán indul: idén már hivatalosan is másfél millió forint közpénzből szervezik meg a Csőzik László által alapított civilszervezethez köthető TökJó Fesztivált, amely a polgármester hátországát jelentő 2030 Egyesület programja.

Ezen kívül 800.000 Ft-os költséggel szerveznek a civil szervezetek számára ú.n. „Civil Napot” – bármit is jelentsen az…

Ezek voltak az olcsóbb, és részben szükséges programok.

Az igazi költés azonban a városi nagyrendezvényeken indul be. Beszéljenek a számok!

És természetesen az Érdi Művésztelep is megkapja idén az 5 millió forintját. Hiszen ami (és akinek) jár, az jár…

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.