Újabb kétes adóügy az érdi önkormányzatnál

Korábban írtunk arról, hogy Tetlák Örs alpolgármester, az LMP érdi országgyűlési képviselő-jelöltje 2023-ig el van tiltva a cégvezetéstől adótartozás miatt. Most újabb két, Csőzik-közeli önkormányzati tag adóügyei körül vetődtek fel komoly kérdések.

Mi, egyszerű hétköznapi emberek tudjuk, mi történik, ha nem fizetjük be az adót. Szigorú törvények köteleznek a tisztességes adófizetésre. De élnek közöttünk olyanok, akiket ez nem zavar, talán mert védettnek hiszik magukat.

Tetlák Örs alpolgármester hiába akarta eltitkolni, a városvezetéstől független sajtó kiderítette, hogy 2023-ig el van tiltva a cégvezetéstől adótartozás miatt. Most újabb két, Csőzik-közeli önkormányzati tagnak támadtak zűrös adóügyei.

Információnk szerint

Kocsner János és Falusi Ferenc baloldali bizottsági tagok hónapok óta nem szerepelnek a köztartozásmentes adózók adatbázisában.

Ami leginkább akkor szokott előfordulni, ha valaki nem fizeti be az adót.

Falusi és Kocsner a vagyongazdálkodási feladatokat ellátó Gazdasági Bizottság tagjai. Mindketten tevékeny szerepet vállaltak Csőzik László választási kampányában. Falusi ráadásul a legbelsőbb bizalmi emberek közé tartozik.

Kocsnert a polgármester a csatorna-szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának elnöki tisztségébe is javasolta havi plusz 70.000 forintért.

Falusi Ferenc pedig polgármesteri megbízásra hivatkozva azzal keresett meg több ófalusi pincetulajdonost, hogy a Kerülő utcában felvásárolja a pincéket. Több pincét az önkormányzatnak vásárolt meg, néhányat magánszemélyeknek.

Az önkormányzatokról szóló törvény szerint méltatlan a képviselői tisztségre vagy bizottsági tagságra az, aki nem tudja igazolni, hogy nincs adótartozása. Ha ilyen derül ki, meg kell szüntetni a mandátumát.

A törvény szerint ilyen összeférhetetlenségi ügyekben a Jogi Bizottságnak kellene eljárást indítani. Az eljárás végén pedig a mandátumot megszüntetni. A bizottság baloldali elnöke, Asztalos Éva önkormányzati képviselő (aki többek között Csőzik László felesége, Bősz Anett miatt lépett ki a Demokratikus Koalícióból) már tavaly szeptemberben foglalkozott Falusiék ügyével. Aztán a járvány miatt életbe lépett a különleges jogrend, és azóta a bizottságok helyett is a polgármester dönt.

Vajon kinek milyen oka lehet fedezni a polgármester bizalmi embereit? Vajon mikor szándékoznak rendbe tenni ezt a csúnya ügyet? Az érdi adózók fizetik az adójukat, de vajon az általuk megbízott emberek is eleget tesznek a törvényi kötelezettségeiknek?

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.