Újabb csőtörés Érden, a Gárdonyiból hazaküldték a diákokat

Újabb csőtörés Érden, a Gárdonyiból hazaküldték a diákokat

Újabb csőtörés Érden. A Gárdonyi iskolából hazaküldték a gyerekeket. Csőzik László minden energiáját a kommunikációra fordítja.

Folytatódik a csőtörések sorozata Érden. Ezúttal a Kossuth Lajos utcában mondta fel a szolgálatot a vízvezeték. Úgy tudjuk, emiatt a Gárdonyi iskola gimnáziumi osztályaiból hazaküldték a diákokat. Az általános iskolába járó gyerekek szüleit is értesítették, hogy aki tudja, vigye haza gyermekét. A bent maradó diákok számára az iskola ügyeletet biztosít – tudtuk meg az egyik érintett szülőtől.

A hiba elhárítása kora estig is eltarthat. Az intézmény jelenleg lajtos kocsival igyekszik biztosítani 800 gyerek és a pedagógusok vízellátást.

Mint ismert az utóbbi időben sorozatosak a csőtörések Érden. Csőzik László polgármester hivatala szinte minden erőforrását annak kommunikálására fordítja, hogy az önkormányzat vezetése semmiben nem hibás. Ám a jelek szerint ez kevés ahhoz, hogy megakadályozza a csőtöréseket, amelyek miatt Érd egy-egy része víz nélkül marad.

Ráadásul nem is felel meg a valóságnak Csőzik László állítása. Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar kormány 2020 decemberében, tehát három éve 211 millió forintot utalt Érdnek a vízmű cég támogatására. 2021 nyarán Csőzik polgármester külön kérte, hogy szó szerint vegyék jegyzőkönyvbe: a pénz megérkezett az érdi önkormányzat számlájára. Azonban neki fogalma sincs, hogy ezzel a pénzzel mit kellene csinálni, ezért inkább nem nyúlnak hozzá:

„Kiderült, hogy ezt az összeget úgy kaptuk, hogy nem is kértük. Azóta semmi nem történt, csak próbáljuk kitalálni, mit is kellene csinálni ezzel a pénzzel. […] Én tudom, hogy a vízmű egy fontos cél, és biztos, hogy jó helye lenne itt is, de én el fogok járni annak érdekében, hogy az Önkormányzat ezt más, fontosabb célra használhassa.”

A kormányzati támogatást végül egy évvel később, 2022-ben utalta az önkormányzat az ÉTV-hez. Ám azt a mai napig nem költötték arra a célra, amire a kormány adta: béremelésre.

Míg más városok vízművei esetén a kapott támogatás hetek alatt eljutott a szakemberek bérének emelésére, Érden három év sem volt elég ehhez.

Emiatt több olyan szakember távozott a cégtől, aki korábban évtizedeken át dolgozott a térségi ivóvízhálózaton. Ők fejből ismerték a teljes hálózatot, tisztában voltak a szükséges teendőkkel. A béremelés viszont elmaradt, így a felmondások miatt a szakemberhiány kritikus méretet öltött. Törökbálinton például fel is számolták emiatt az ügyeletet.

Csak összehasonlításként:

a városvezetés az elmúlt években közel 1 milliárd fordított propagandára…

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.