Újabb bölcsődék épülhetnek

Újabb bölcsődék épülhetnek

Ez is sikerült! Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő javaslatára a választókerületünkben HÁROM bölcsődét is támogat a kormány. Ennek köszönhetően Érden, Diósdon és Sóskúton új bölcsődék épülhetnek.

Magyarországon egyre több lehetőség áll a nők rendelkezésére, hogy össze tudják egyeztetni a családi és a munkahelyi feladatokat – tette közzé Nőnap alkalmából a KINCS, közösségi média oldalán.

Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekgondozási ellátások rugalmas rendszere jelentős támogatást nyújt a nők számár. A GYED extra lehetővé teszi a gyermekgondozás melletti munkavégzést. A csecsemőgondozási díj, a CSED ma már a fizetés 100%-a, nettó összege magasabb, mint a korábbi fizetés. A gyermekgondozási díj, a GYED maximális összege pedig 2010 óta a minimálbér emelésének következtében több mint két és félszeresére nőtt, 102 ezer Ft-ról 280 ezer Ft-ra.

Míg a baloldali kormányok idején a 20 és 64 év közötti nőknek csak valamivel több mint a fele dolgozott, és a munkanélküliségi rátájuk két és félszer magasabb volt a mostaninál, 2021-re már háromnegyedük foglalkoztatott volt, meghaladva az uniós átlagot – hangsúlyozta a Kopp Mária Intézet.

Egy évtized alatt legnagyobb mértékben azon édesanyák foglalkoztatása nőtt, akik három vagy több gyermeket nevelnek. Jelentős volt az emelkedés a hat év alatti gyermeket nevelő nők körében is.

Az iskolás gyermekek anyukáinak foglalkoztatottsága pedig ma már a 90%-hoz közelít.

A hároméves kortól minden gyermek számára biztosított óvodai nevelés, valamint a bölcsődék megújult és egyre bővülő hálózata is segíti a nők munkavállalását. A bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma 2010 óta 70 százalékkal növekedett, ma már az egy és három év közötti gyermekek harmada tudja igénybe venni a szolgáltatást.

Ennek része az is, hogy Érden és környékén az elmúlt évek óvoda és bölcsőde fejlesztéseit követően újabb bölcsődék épülnek.

Magyarország családbarát ország, ahol a nők számára könnyebbé vált a család és a munka egyensúlyának megteremtése, ennek köszönhetően pedig egyszerre emelkedik a magyar nők körében a munkavállalás és a gyermekvállalási kedv is.

/Novák Katalin 2019 nyarán Érden jelentette be a bölcsődei férőhelyek bővüléséről és a családi bölcsődék támogatásáról szóló döntést./

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.