Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Egyetlen ajánlat érkezett – 380 millió forint értékben – a volt téglagyárnál tervezett kerékpáros-vendéglátó helyiség kialakítására kiírt feltételes közbeszerzésen. Az eredeti tervek szerint a beruházás – az akkori árakkal kalkulálva – maximum 250 millió forintba került volna. Ma az árak az egekben, így nem csoda, hogy a pályázatra 50 százalékkal magasabb ajánlat érkezett, mint amennyibe került volna két éve, ha időben kiírját a tendert. 

Folytatódik tehát a városvezetés részéről az „Alibi hadművelet”, aminek lányege a semmittevés és a zsarolás: ha a kormány nem ad újabb 130 millió forintot a különbségre, akkor meghiúsul ez a beruházás is.

Legutóbbi lapszámunkban írtunk arról, hogy a városvezetés mostanában úgy tesz, mintha nagyon akarná a beruházásokat. De valójában ez csak porhintés az érdiek szemébe. Sajnos beigazolódni látszik a sejtésünk: az utóbbi két évben a világgazdasági folyamatok miatt minden megdrágult az építőiparban. Szinte csodával lenne határos, ha lenne bárki, aki az akkori, eredetileg kalkulált árakon elvállalná a munkákat.

A városvezetés politikai játszmát játszik, amelyben az érdiek a túszok. Csőzikék elmúlt két éves (és a következő években várható) semmittevése tudatos. Célja, hogy a kormányt hibáztathassák, holott a rendelkezésre álló pénzből meg lehetett volna építeni például a bölcsit, az óvodát is. Mindent, amit az érdiek azért nem kaphattak meg, mert a baloldal 2019 őszén leállította a város építését. Ugyanis voltak tervek, voltak engedélyek, volt (van is) pénz a bankszámlán, csak ki kellett volna írni a közbeszerzést – két évvel ezelőtt. 

Főoldalról ajánljuk

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.