Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Egyetlen ajánlat érkezett – 380 millió forint értékben – a volt téglagyárnál tervezett kerékpáros-vendéglátó helyiség kialakítására kiírt feltételes közbeszerzésen. Az eredeti tervek szerint a beruházás – az akkori árakkal kalkulálva – maximum 250 millió forintba került volna. Ma az árak az egekben, így nem csoda, hogy a pályázatra 50 százalékkal magasabb ajánlat érkezett, mint amennyibe került volna két éve, ha időben kiírját a tendert. 

Folytatódik tehát a városvezetés részéről az „Alibi hadművelet”, aminek lányege a semmittevés és a zsarolás: ha a kormány nem ad újabb 130 millió forintot a különbségre, akkor meghiúsul ez a beruházás is.

Legutóbbi lapszámunkban írtunk arról, hogy a városvezetés mostanában úgy tesz, mintha nagyon akarná a beruházásokat. De valójában ez csak porhintés az érdiek szemébe. Sajnos beigazolódni látszik a sejtésünk: az utóbbi két évben a világgazdasági folyamatok miatt minden megdrágult az építőiparban. Szinte csodával lenne határos, ha lenne bárki, aki az akkori, eredetileg kalkulált árakon elvállalná a munkákat.

A városvezetés politikai játszmát játszik, amelyben az érdiek a túszok. Csőzikék elmúlt két éves (és a következő években várható) semmittevése tudatos. Célja, hogy a kormányt hibáztathassák, holott a rendelkezésre álló pénzből meg lehetett volna építeni például a bölcsit, az óvodát is. Mindent, amit az érdiek azért nem kaphattak meg, mert a baloldal 2019 őszén leállította a város építését. Ugyanis voltak tervek, voltak engedélyek, volt (van is) pénz a bankszámlán, csak ki kellett volna írni a közbeszerzést – két évvel ezelőtt. 

Főoldalról ajánljuk

MÉLTÓSÁGGAL ÉS EMELT FŐVEL A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

Idén 102 éve e napon írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, melynek értelmében Magyarország területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon kívülre.
A Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésén Csőzik László polgármester mellett T. Mészáros András önkormányzati képviselő, az érdi Fidesz frakcióvezetője mondott beszédet.
Ennek szerkesztett változatát közöljük.

Kamuzásból jeles, városvezetésből elégtelen

Csőzik László polgármester vitatható adatkezelési technikákkal kiválaszt ötven embert, hogy 72 ezer érdi nevében beszéljen kamu kérdésekről, de olyan ügyekben, amelyek tényleg az itt élők hétköznapjait érinti, nem konzultál az érintettekkel.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).