Új korszak Érden! Izgalmas lesz a választás városunkban is.

Új korszak Érden! Izgalmas lesz a választás városunkban is.

Az érdi Fidesz taggyűlése elsöprő többséggel döntött az idei önkormányzati választáson támogatandó polgármester-jelölt személyéről. T. Mészáros András, aki több évtizede vezette már a városi jobboldalt, az idén már nem fog indulni a városvezetői székért.

A volt polgármester, akit 2019-ben Csőzik László váltott a poszton, a ciklus végéig még vezeti a Fidesz önkormányzati frakcióját. A szervezet elnöke egyébként tavaly szeptember óta már Gasparik Gábor.

Sokak meglepetésére Érden végül egy civil jelölt fog megmérkőzni Fidesz támogatással a város jelenlegi polgármesterével, így azok számára akik érdeklődnek a helyi közélet iránt, bizonyosan izgalmasan fog eltelni a választásokig hátralévő 107 nap.

Gyurkó Kata közösségi oldalán kiemelte, hogy Érden változásra van szükség, mert megrekedt a város:

„Több útra, több lehetőségre, több életre van szükségünk, hogy a városunkból valóban otthon legyen. Ezért, Érdért fogok dolgozni minden erőmmel.”

Az érdi Fidesz közösségi oldalán így kommentálta a támogatásról szóló bejelentést:

„Változásra van szükség Érden! Elég volt a jelenlegi városvezetés felelősséget hárító, a problémákat szőnyeg alá söprő propaganda politizálásából. Felelős, tenni akaró vezetőre van szükség, aki nem él vissza az emberek bizalmával. „

Kardosné Gyurkó Katalin neve mindezidáig elsősorban az érdi nagycsaládosok között lehetett ismert, hiszen az országos egyesület, a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) elnöki tisztségét már több éve ő tölti be. Az elmúlt héten szinte az összes baloldalinak tartott országos sajtótermék foglalkozott az érdi indulásával és jelöltségével, ami bizonyára növelte ismertségét a városban is, de tény, hogy jelentős hátrányt kell még ledolgoznia a közösségi médiafelületeken brillírozó Csőzik Lászlóval szemben.

Ami eddig biztosnak tűnik, hogy a közpénzből fizetett helyi sajtóból nem igazán lehet majd megismerni az új jelöltet és frissen alakult civil szervezetének, az „ÉRteD Családbarát Városért Egyesület”-nek a munkáját, eddig ugyanis kizárólag negatív színben mutatta be az évi 250.000.000 ft-ból működő városi média Kardosné Gyurkó Katalint, pedig több hasznos program mellett most éppen 1000 várandós vagy kisgyermekes szülőnek szerveznek ingyenes elsősegély tanfolyamot a városban.

Ha nem a városvezetés által tollbamondott tartalmakon keresztül szeretné megismerni az új jelölt munkáját, akkor ezen a Facebook oldalon biztosan megteheti.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.