Továbbra sincs bútor az új érdi iskolákban

Két év nem volt elegendő arra, hogy a baloldali városvezetés beszerezze a bútorokat, amelyek a Modern Városok Program keretében épülő iskolákba kellenek. Pedig a Fidesz képviselői 2020 január óta, vagyis az elmúlt két évben többször is felhívták a figyelmet erre a feladatra.

Pedig minden feltétel adott volt: megvolt rá a pénz állami támogatásból, minden elő volt készítve. Csak fel kellett volna adni a közbeszerzési hirdetményt, ami majdnem két évig megoldhatatlan feladatot jelentett a baloldali városvezetés számára.

Így több hónapja, tavaly ősz óta üresen áll a Parkvárosi Nevelési Centrum, a hozzá kapcsolódó uszoda és a sportcsarnok. A Teleki Iskolába gyermekeiket járató családoknak előbb azt ígérte a városvezetés, hogy 2021 őszén ott kezdhetik majd az iskolát. Ez aztán az őszi, majd a karácsonyi szünetre tolódott, de eredmény még mindig nincs.

Ugyanis még lapzártánk idején sem zárult le a közbeszerzés, amit jelentős késéssel, 2021 őszén indítottak el. Így – figyelembe véve a jogszabályi határidőket – leghamarabb tavasszal lehetnek bútorok az intézményben. Tehát vélhetően az idei tanévben már nem költözik az iskola az új épületbe.

Szintén nincs még új bútor a Batthyány Iskola gimnáziumi részén sem. Az általános iskolai részen pedig ideiglenes megoldással csak a minimális eszközöket vették meg az új épületbe költözés előtt. A többit azóta is várják.

Itt az építkezés is csúszik egy évet, és a felvételit sem hirdették meg a következő, 2022/2023-as tanévre. Tehát azok, akik ide szerették volna gyermekeiket gimnáziumba járatni, leghamarabb a 2023/2024-es tanévben tehetik meg.

Az a szomorú helyzet, hogy Csőzik László polgármestert kizárólag a felesége, a DK-s Bősz Anett politikai karrierje érdekli, mindent, még az érdi családok érdekeit is ennek rendeli alá. Pedig nem erre kapott felhatalmazást a választóktól.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).