Tovább bővülnek a családtámogatások, például a babaváró

Tovább bővülnek a családtámogatások, például a babaváró

A magyar kormány megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, s hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen - közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

A magyar kormány megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, s hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen – közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán. Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videóban, hozzáfűzve: a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló.

Hangsúlyozta, a háború okozta nehéz helyzetben nemcsak megvédik az intézkedéseket, hanem tovább is bővítik azokat. Támogatják a családokat már a fiatalok házasságkötésétől: igénybe vehetik az első házasok adókedvezményét, amely mintegy 337 ezer házaspárnak jelentett eddig segítséget – mondta a kormányszóvivő.

Hozzáfűzte, a házasságkötéssel jogosultak lesznek a fiatalok a babaváró támogatásra, amelyet már 225 ezer család vett igénybe. A babaváró 2024-től tízmillió forint helyett 11 milliós keretösszegre nő, az a cél, hogy a vágyott gyermekek minél előbb érkezhessenek a családba.

Sikeres volt a kistelepüléseken élők otthonteremtési támogatása, a falusi csok, amit 38 ezer család vett igénybe; 2024 januárjától jelentősen emelkednek a keretösszegek, egyes kategóriákban 50 százalékkal – folytatta a kormányszóvivő.

Kiemelte: a termékenységi arányszám 2021 végére 1,59-re nőtt, ezzel a teljes termékenységi arányszám Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül; 160 ezerrel több gyermek született meg a kormányzati politika eredményeként.
Szentkirályi Alexandra azt mondta, továbbra is azért dolgoznak, hogy minél több család válhasson teljessé azzal, hogy megszülethetnek a vágyott gyermekek.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.