Törvénysértést követett el az érdi önkormányzat, milliós büntetést kell fizetnie

Törvénysértést követett el az érdi önkormányzat, milliós büntetést kell fizetnie

Az érdi városvezetés hónapok óta eltitkolja az érdiek elől, hogy súlyos törvénysértésen kapták. A büntetés milliós nagyságrendű.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerint az érdi önkormányzat több ponton is megsértette a közbeszerzési törvényt a Présház felújítására kiírt közbeszerzés során, ezért milliós nagyságrendű büntetésre kötelezte a hatóság. A KDB az indoklásban azt is kiemelte, hogy az eljárás alá vontak a jogorvoslati eljárásban nem tanúsítottak együttműködést, nyilatkozatot sem tettek.

Bár a határozat tavaly novemberben született, arról sem a közösségi médiában máskor feltűnően aktív polgármester, sem az évi 250 millió forint közpénzből működő Érd Médiacentrum felületei nem tájékoztatták az érdieket. Még a decemberi közgyűlésen sem adott tájékoztatást a polgármester a képviselőknek az eljárásról és a törvénysértés miatt kiszabott büntetésről.

Jellemző az is, hogy a meghívásos – tehát a polgármester akarata szerint alakuló – pályázaton egy budapesti cég nyerte el a kivitelezés lehetőségét, érdi vállalkozás labdába se rúghatott. A mutyigyanús közbeszerzési eljárást vizsgáló hatóság  56 oldalon keresztül részletezte a törvénysértések hátterét, ezek közül csak egy példa: a szerződés jogszerűtlen módosítása következtében az eredeti közel 189 milliós kivitelezői ajánlat törvénysértő módon egyszer csak nettó 276.987.555 forintra változott…

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.