Törvénysértésben az önkormányzat, nincs benyújtott költségvetés tervezet

Bár az államháztartási törvény által megszabott határidő már tegnap lejárt, Csőzik László nem nyújtotta be Érd költségvetési tervezetét. Ezzel a polgármester újabb törvénysértést követett el.

Hiába járt le február 15-én a határidő, Érd polgármestere nem nyújtotta be a közgyűlésnek a város költségvetésének tervezetét. Ezzel az önkormányzat mulasztásos törvénysértésben van.

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa arra, hogy az önkormányzat megsértette volna a törvényt a költségvetés benyújtásának elmulasztásával.

A város által fenntartott több intézményből furcsa, ám egybehangzó információt kaptunk. E szerint a polgármesteri kabinet köréből arra inspirálták őket, hogy a költségvetésük tervezésekor ne kontrollálják magukat, bátran tervezzenek bármit, amit szükségesnek tartanak.

Ez egy laikus számára is furcsa ösztönzés. Hiszen egy család költségvetését sem az álmok, hanem a realitások alapján határozzuk meg.

Csőzikék célja feltehetően az, hogy minél nagyobb és minél irreálisabb költségvetési számokkal érkezzenek a kormánnyal való tárgyalásra. Olyan helyzetet akarnak teremteni, hogy a kormány kénytelen legyen nemet mondani az igényekre. Erre hivatkozva pedig folytathatnák az évek óta tartó politikai kampányukat, újfent az érdieket használva élő pajzsként.

Az, hogy eközben folyamatosan megsértik a törvényt, őket egyáltalán nem érdekli.

És az érdieket?

*

Szerettük volna megtudni a Pest megyei Kormányhivatal vezetőjétől, hogy mit tesz a törvényesség helyreállítása érdekében, de Tarnai Richárd kormánymegbízott nem válaszolt a megkeresésünkre.

Főoldalról ajánljuk

AZ AVL NEM VÁRT TOVÁBB, MAGA VÉGEZTE EL CSŐZIKÉK MUNKÁJÁT

Az eredeti terv szerint már tavaly nyáron, Csőzik polgármester ígérete szerint tavaly ősszel kellett volna átadni az AVL új üzemcsarnokát, A baloldali városvezetés halogatta a maga feladatát, a cég pénze állt a félbemaradt beruházásban. Végül az AVL vezetői megelégelték a várakozást.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.