Törvénysértésben az önkormányzat, nincs benyújtott költségvetés tervezet

Bár az államháztartási törvény által megszabott határidő már tegnap lejárt, Csőzik László nem nyújtotta be Érd költségvetési tervezetét. Ezzel a polgármester újabb törvénysértést követett el.

Hiába járt le február 15-én a határidő, Érd polgármestere nem nyújtotta be a közgyűlésnek a város költségvetésének tervezetét. Ezzel az önkormányzat mulasztásos törvénysértésben van.

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa arra, hogy az önkormányzat megsértette volna a törvényt a költségvetés benyújtásának elmulasztásával.

A város által fenntartott több intézményből furcsa, ám egybehangzó információt kaptunk. E szerint a polgármesteri kabinet köréből arra inspirálták őket, hogy a költségvetésük tervezésekor ne kontrollálják magukat, bátran tervezzenek bármit, amit szükségesnek tartanak.

Ez egy laikus számára is furcsa ösztönzés. Hiszen egy család költségvetését sem az álmok, hanem a realitások alapján határozzuk meg.

Csőzikék célja feltehetően az, hogy minél nagyobb és minél irreálisabb költségvetési számokkal érkezzenek a kormánnyal való tárgyalásra. Olyan helyzetet akarnak teremteni, hogy a kormány kénytelen legyen nemet mondani az igényekre. Erre hivatkozva pedig folytathatnák az évek óta tartó politikai kampányukat, újfent az érdieket használva élő pajzsként.

Az, hogy eközben folyamatosan megsértik a törvényt, őket egyáltalán nem érdekli.

És az érdieket?

*

Szerettük volna megtudni a Pest megyei Kormányhivatal vezetőjétől, hogy mit tesz a törvényesség helyreállítása érdekében, de Tarnai Richárd kormánymegbízott nem válaszolt a megkeresésünkre.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.