Törvénysértésben az önkormányzat, nincs benyújtott költségvetés tervezet

Bár az államháztartási törvény által megszabott határidő már tegnap lejárt, Csőzik László nem nyújtotta be Érd költségvetési tervezetét. Ezzel a polgármester újabb törvénysértést követett el.

Hiába járt le február 15-én a határidő, Érd polgármestere nem nyújtotta be a közgyűlésnek a város költségvetésének tervezetét. Ezzel az önkormányzat mulasztásos törvénysértésben van.

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa arra, hogy az önkormányzat megsértette volna a törvényt a költségvetés benyújtásának elmulasztásával.

A város által fenntartott több intézményből furcsa, ám egybehangzó információt kaptunk. E szerint a polgármesteri kabinet köréből arra inspirálták őket, hogy a költségvetésük tervezésekor ne kontrollálják magukat, bátran tervezzenek bármit, amit szükségesnek tartanak.

Ez egy laikus számára is furcsa ösztönzés. Hiszen egy család költségvetését sem az álmok, hanem a realitások alapján határozzuk meg.

Csőzikék célja feltehetően az, hogy minél nagyobb és minél irreálisabb költségvetési számokkal érkezzenek a kormánnyal való tárgyalásra. Olyan helyzetet akarnak teremteni, hogy a kormány kénytelen legyen nemet mondani az igényekre. Erre hivatkozva pedig folytathatnák az évek óta tartó politikai kampányukat, újfent az érdieket használva élő pajzsként.

Az, hogy eközben folyamatosan megsértik a törvényt, őket egyáltalán nem érdekli.

És az érdieket?

*

Szerettük volna megtudni a Pest megyei Kormányhivatal vezetőjétől, hogy mit tesz a törvényesség helyreállítása érdekében, de Tarnai Richárd kormánymegbízott nem válaszolt a megkeresésünkre.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.