Több ezer milliárd forint áramlik a gazdaságélénkítésbe idén

A kormányzat sikeres tárgyalásai után januárban elkezdtek megnyílni a 2021-2027-es ciklus pályázati forrásai. Csak január-márciusban 414 milliárd forintnyi pályázat indul el 4 pályázati konstrukció keretében.

Egész évre vetítve 2021-ben mintegy 2.000 milliárd forintnyi pályázati keretet nyitnak meg a vállalkozásoknak, segítve a fejlesztéseiket és a munkahelyek megtartását. Összehasonlításként: 2014-2020 között összesen volt 3.000 milliárd forint ez a keret!

Az egyik legjobban várt pályázat „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” címet viseli és a kódszáma: VINOP-1.2.1-21. Márciustól lehet majd beadni a támogatási kérelmeket. Ezen végre a Pest megyei, így érdi vállalkozások is indulhatnak!

Várhatóan akár 3.000 céget is tudnak ezzel támogatni. A támogatások mértéke 10 milliótól kezdődik és akár 630 millió forint is lehet.

Ez egy feltételesen visszatérítendő pályázati konstrukció. Ami azt jelenti, hogy 30% önerő kell. A többi 70%-ot előlegként megkapja a cég és ha teljesíti a vállalt feltételeket, akkor már nem is kell visszafizetni.

Reméljük az érdi vállalkozások is minél nagyobb számban fognak élni a lehetőséggel!

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.