Újabb szívecskében gyűlnek a kupakok Érden

Újabb helyszínen lehet adakozni Érden a kupakgyűjtő szívecske segítségével. A Fidelitas érdi csoportja ugyanis Aradszki András országgyűlési képviselővel közösen újabb gyűjtőhelyet létesített a városban.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepli a házasság hetét. Ma Oszlács Endre és Oszlácsné Szolnoki Margit osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepli a házasság hetét. Ma Kovács Zoltán és Lujzi osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepli a házasság hetét. Ma Csepely Gábor és Csepely-Szücs Orsolya osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepli a házasság hetét. Ma Takács Éva és Tátraaljai András osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepeli a házasság hetét. Ma Sonnevend Tamás és Sonnevend Edit osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Házasság Hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepeli a házasság hetét. Ma Király Ignácz és Zsike osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Negyven év illegalitásban Érden

1950-ben a szerzetesrendeket feloszlatták Magyarországon, de Emil atya és Gemma anya Érden házat vettek, és beköltöztek néhány nővérrel együtt. Civil ruhában, egyszerű család látszatát keltve. Itt folytatták titokban, engedelmességgel szerzetesi életüket. A nővérek dolgozni kezdtek. Ha valakiről kiderült volna, hogy apáca, el kellett volna hagynia a csoportot. Szerzetesi élet – szentséggel és bátorsággal.

Házasság hete

Az Érdi Hírek ezen a héten egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepeli a házasság hetét. Ma Molnárné Bognár Éva és Molnár Károly Zsolt osztja meg velünk a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Holnap indul a házasság hete

Hazánkban tizennegyedik alkalommal – idén a járványhelyzet miatt rendhagyó módon – rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Most elsősorban online előadásokkal és beszélgetésekkel, párkapcsolat-építő játékkal, szerelmes kalandtúrákkal, szentmisékkel várják a szervezők az érdeklődőket. Az Érdi Hírek holnaptól egy héten át egy-egy érdi házaspárral közösen ünnepeli a házasság hetét.

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Ez a lényeg: adatbányász cégcsoport szervezi a baloldal kommunikációját

Van egy híroldalnak álcázott, a baloldali jelölteket támogató adathalász vállalkozás, ami mögött a Bajnai-Gyurcsány kormányok prominenseiből álló cég áll. A baloldali pártok kampányának egyik legfontosabb „harci eszközéről” van szó, amely egyértelműen a DK elképzeléseit valósítja meg.

„Alibi” hadművelet indul

Hiába állnak milliárdok az érdi önkormányzat bankszámláin, a városvezetés mégsem építi az utakat, bölcsődét, gazdaságfejlesztési beruházásokat. Szándékosan úgy ütemeznek mindent, hogy legfeljebb 2023-ra legyenek készen, és ne is induljanak el a 2022-es országgyűlési választás előtt. Ám ennek vannak kockázatai.

Dől a pénz, mégsem elég az érdi baloldalnak

Miközben hónapok óta azt mondja az érdi polgármester, hogy nem kap támogatást a kormánytól, a valóság ennek ellenkezője. Mostanra kiderült, hogy nőttek az iparűzési adó bevételek, a kormány emellett még 777 millió forint rendkívüli támogatást is nyújtott, Aradszki András közbenjárásnak köszönhetően.