Tartós élelmiszerekkel, bevásárlással és gyógyszerkiszállítással segítették az érdi időseket

A Fidelitas érdi csoportja nem hagyta magára a bajba jutott érdi embereket, ahol csak tudtak, segítettek, és segítenek most is.

A koronavírus okozta járványhelyzet minden ember életében nagy változásokat, nehézségeket okozott. Főként az idősebb korosztály került kiszolgáltatott helyzetbe. Akik koruknál fogva fokozottan kivannak téve a megbetegedés veszélyének. De sajnos rengeteg olyan család is van, akik anyagi problémákkal küzdenek a pandémia miatt.

A járvány kezdetén Fülöp Barbara, az Érdi Fidelitas elnöke elvállalta, hogy a csoport egy segélyvonalat üzemeltet. Ennek létrehozását országgyűlési képviselőnk és a helyi Fidesz elnöksége kezdeményezte.

Az Érdi Városi Polgárőr Egyesülettel együttműködve rengeteg háztartás számára könnyítették meg a mindennapokat. Felajánlásokkal, adományokkal, tartós élelmiszerekkel, bevásárlással és gyógyszerkiszállítással segítették az emberek életét.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő munkáját is támogatták a járvány elleni védekezésben. A képviselő által az érdi intézmények részére eljuttatott maszk és kézfertőtlenítő adományok kiosztásában is komoly szerepet vállaltak.

Köszönet illeti a csoport tagjait, akik tanulmányaik vagy munkájuk ellenére önkéntesen segítettek embertársaikon: Gasparik Gábort, Varró Dánielt, Riebel Zsófiát, Mázló Krisztinát, Brock Kincsőt, Vágó-Szincsák Sárát és Bácsi Lúciát.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.