TANULJON ÖN IS TÉRÍTÉSMENTESEN IDEGEN NYELVET!

A nyelvtanulás oka ezerféle lehet. Van, aki csak hobbiból tanul de van olyan is, akinek létfontosságú az idegen nyelvek ismerete. Egy mondás szerint ha nem ismerünk az anyanyelvünkön kívül még egy nyelvet, csak egy életet élünk. Minden új nyelv felfedezése egy új élettel is kecsegtet.

Az Érdi Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett “Idegen nyelvi készségek fejlesztése” pályázatra.

A pályázat keretében több mint 2000 fő részére – a jelentkezési feltételek teljesülése esetén – 120 órás térítésmentes idegen nyelvi képzést tud az intézmény biztosítani az elkövetkező 36 hónapban.

A jelentkező két idegen nyelv, a német és az angol közül választhatnak, de igény esetén további élő nyelvekkel is bővülhet a képzési kínálat.

Képzés tervezett időtartama 120 óra, heti  8 tanítási óra, 2 alkalommal 4 x 45 perc, összesen kb. 4 hónap. Esti munkarendű képzésről van szó, vagyis az oktatás 16 óra után kezdődne.  Középiskolásoknak szervezett képzés esetén az intézmény saját időbeosztása szerint is lehet a 120 órát tervezni.

A képzést elsősorban munkaképes életkorúaknak szervezik (16 és 65 év közötti életkor). Azok vehetnek részt, akiknek legfeljebb középfokú iskolai végzettsége van. Ezen kívül feltétel a lakcím kártyával igazolható budapesti vagy pest megyei állandó lakhely vagy tartózkodási hely.

Kizáró ok, ha a jelentkező jelentkezéskor már részt vett  más hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott, felnőttképzés keretében megvalósuló idegen nyelvi képzésen.

Közoktatásban, felsőoktatásban és felnőttoktatásban fennálló tanulói/hallgatói jogviszony (nappali, levelező, esti) nem kizáró ok, és az sem kizáró ok, ha jelenleg nincs tanulói/hallgatói jogviszonya vagy munkaviszonya.

A képzés tanúsítvány kiadásával végződik, a tanúsítvány kiadásának feltétele a megszerzett tudás alapján online teszt kitöltése  megfelelőre, illetve szóbeli vizsgán a megfelelő szint elérése.

A képzések elsődleges helyszínei azok a települések, ahol az Érdi Szakképzés Centrum tagintézményei működnek, vagyis Érd, Dabas, Gyál, Kiskunlacháza, Százhalombatta és Szigetszentmiklós.

Jelentkezni kizárólag az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lapot http://www.erdiszakkepzesicentrum.hu oldalon találják. További felvilágosítás a 06 70 502 8755-ös telefonszámon kérhető.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.