TANULJON ÖN IS TÉRÍTÉSMENTESEN IDEGEN NYELVET!

A nyelvtanulás oka ezerféle lehet. Van, aki csak hobbiból tanul de van olyan is, akinek létfontosságú az idegen nyelvek ismerete. Egy mondás szerint ha nem ismerünk az anyanyelvünkön kívül még egy nyelvet, csak egy életet élünk. Minden új nyelv felfedezése egy új élettel is kecsegtet.

Az Érdi Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett “Idegen nyelvi készségek fejlesztése” pályázatra.

A pályázat keretében több mint 2000 fő részére – a jelentkezési feltételek teljesülése esetén – 120 órás térítésmentes idegen nyelvi képzést tud az intézmény biztosítani az elkövetkező 36 hónapban.

A jelentkező két idegen nyelv, a német és az angol közül választhatnak, de igény esetén további élő nyelvekkel is bővülhet a képzési kínálat.

Képzés tervezett időtartama 120 óra, heti  8 tanítási óra, 2 alkalommal 4 x 45 perc, összesen kb. 4 hónap. Esti munkarendű képzésről van szó, vagyis az oktatás 16 óra után kezdődne.  Középiskolásoknak szervezett képzés esetén az intézmény saját időbeosztása szerint is lehet a 120 órát tervezni.

A képzést elsősorban munkaképes életkorúaknak szervezik (16 és 65 év közötti életkor). Azok vehetnek részt, akiknek legfeljebb középfokú iskolai végzettsége van. Ezen kívül feltétel a lakcím kártyával igazolható budapesti vagy pest megyei állandó lakhely vagy tartózkodási hely.

Kizáró ok, ha a jelentkező jelentkezéskor már részt vett  más hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott, felnőttképzés keretében megvalósuló idegen nyelvi képzésen.

Közoktatásban, felsőoktatásban és felnőttoktatásban fennálló tanulói/hallgatói jogviszony (nappali, levelező, esti) nem kizáró ok, és az sem kizáró ok, ha jelenleg nincs tanulói/hallgatói jogviszonya vagy munkaviszonya.

A képzés tanúsítvány kiadásával végződik, a tanúsítvány kiadásának feltétele a megszerzett tudás alapján online teszt kitöltése  megfelelőre, illetve szóbeli vizsgán a megfelelő szint elérése.

A képzések elsődleges helyszínei azok a települések, ahol az Érdi Szakképzés Centrum tagintézményei működnek, vagyis Érd, Dabas, Gyál, Kiskunlacháza, Százhalombatta és Szigetszentmiklós.

Jelentkezni kizárólag az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lapot http://www.erdiszakkepzesicentrum.hu oldalon találják. További felvilágosítás a 06 70 502 8755-ös telefonszámon kérhető.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.