Semmi újdonság – ismét privatizálnák az érdi szemétszállítást Csőzikék

Lemondott az ÉTH Kft ügyvezetője - ezt maga Csőzik jelentette be. T. Mészáros András reagált Csőzik Facebookon tett kirohanására: "Az ÉrdKom-ot, az ÉTH szemétszállító elődjét is Csőzik adta el baloldali tettestársaival az ASA-nak 2006-ban. Most ugyanez a terv. Már 2018-ban megmondtuk, hogy ez következik. Nem hittek nekünk."

T. Mészáros András Facebook oldalán reagált a polgármester vádaskodásaira, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk:

“Csőzik László Facebook oldalán elkövetett őrjöngése árulkodó. A régi érdiek tudják az igazat. Csőzik az újaknak hazudik. Akik nem tudják, mit tett a várossal 2006 előtt. Sokan vannak, de egyszer az ő szemük is felnyílik.

Az én vezetésemmel működő önkormányzat egyetlen cége sem ment csődbe, nem küzdött „rendezetlen tőkehelyzettel” 13 év alatt.

Az én vezetésemmel működő önkormányzat 3 és fél milliárd(!) forintos hiányt vett át Csőzik Lászlóéktól és több mint 50 milliárd forint(!!) plusszal, kész városépítési tervvel, a Modern Városok Programmal adta át Csőzik Lászlóéknak.

Fura módon azóta semmi sem működik. Állnak a beruházások – közülük a legnagyobbat, a legfontosabbat, a 300 új munkahelyet jelentő AVL új üzemét már tavaly nyáron át kellett volna adni, de Csőzikék képtelenek voltak ellátni az ezzel kapcsolatos feladataikat.

Csőzik másfél éve azt mondta, hiánnyal vette át a várost – ő maga ismerte el, hogy hazudott.

Csőzik most az ÉTH csődjét is a mi nyakunkba varrná. Erről is ki fog derülni, hogy hazudik.

A két hazugság közötti másfél év a hazugságok másfél éve.

2006 előtt Csőzik a város egyik vezetője volt. MINDEN ELADÓ – ez volt a jelszavuk.

Eladták a vizet, a csatornát, az ingatlanokat, a telkeket, az Arénát, a város központját majdnem ingyen, s szívesen eladták volna az iskoláinkat, óvodáinkat is, ha lett volna, aki fizet értük.

Miután eladták a várost, lényegében csődöt jelentettek, és egymásra mutogatva próbálták magyarázni a gyalázatot, amit okoztak.

2006-tól az érdiekre és a Fidesz-KDNP-re támaszkodva végre elindulhatott Érd építése, fejlesztése.

Lett „Rávna” program, lett Batthyány csarnok, lett női kézilabda az NBI egyik legjobb – hatszoros bronzérmes – csapata. Lett Tanuszoda, – addig az érdi úszók Százhalombattán úsztak. Lett Gárdonyi Géza Gimnázium, a VMG és a Kós mellé. Lett csatornázás az egész városban, és sikerült visszavenni a városnak az Arénát is. Épültek sorra az utak, a játszóterek, lett záportározó és Városliget sportpályákkal, 11 ezer elültetett fával bokorral, 5,5 hektárnyi tóval a közepén. Megvásároltuk a Téglagyár 12 hektárját, és vettünk területet a szeméthasznosító kialakításához is, és Parkvárosban az Oktatási és Sport központ fejlesztési területe is akkor lett a városé. És ezek csak a kiemelt példák.

Mindamellett, amit Csőzikék 2002-től 2006-ig bezárólag eladtak – a vizet, a csatornát, a szemétszállítási cég telephelyét, magát az üzemeltetést – mindent újra teljes egészében, vagy többségi önkormányzati tulajdonba vettünk. Így vissza tudtuk vásárolni az ÉRDKOM-ot, az ÉTH szemétszállító elődjét is, amit pont a hazudós Csőzik adott el baloldali tettestársaival az ASA-nak 2006-ban.

Az ÉTH Kft 2013. április 1-én kezdte el működését, miután T. Mészáros András visszaszerezte a hulladékszállítást és a telephelyet az ASA-tól

A vizet, a csatornát, annak építését is igyekeztek átjátszani a főváros baloldali vezetésének, mint ahogy most is ez a szándékuk az ÉTH esetében is.

Mi is történt: H. Csőzik titokban ajánlatot kért különböző, szemétfeldolgozással foglalkozó cégektől az ÉTH „tőke pótlására”?!. Ez vajon mit jelent?

Volt, aki – a polgármester szerint – „jó” ajánlatot tett s volt, aki nem. Ezért H.Csőzik „hiánypótlásra” szólította fel a privatizációs erőket. A polgármester 2021. február 1-jét adta meg új határidőként. Amikor mindez kiderült, nem mi, hanem ő kezdett el őrjöngeni, mint ahogyan azt szokta a facebookon.

“Facebook, ha mondom, segít a gondon. Már egy-két köbcenti helyre billenti.”

Azt hiszem, nekünk egyetlen – még H.Csőzik számára is hasznos – dolgunk van, hogy jelenlegi és volt Fidesz-KDNP-s képviselőtársaimmal olyan gyakorlatot képviselünk, amely az elmúlt 13 évben elősegítette Érd fejlődését, épülését. Az a gyakorlat, amely javaslataival, indítványaival segít és utat mutat H. Csőzik & tettestársainak.

Akár Deákot, idézem: „Hazudni nem szabad!”

Akár Nagy Ferót: „Hazudni, csalni csúnya dolog.”

Az eredmény ugyan az:

1. Ne hazudj H.Csőzik!

2. Ne folytasd az érdiek pénzén szeretett városunk Érd kifosztását!

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.