Remekeltek az érdi grundbirkózó és birkózó gyerekpalánták az Érd Kupán

Remekeltek az érdi grundbirkózó és birkózó gyerekpalánták az Érd Kupán

Január 15-én a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka és birkózócsarnoka adott otthont az év első birkózó versenyének. Az új birkózócsarnokban első alkalommal rendeztek nemzetközi birkózóversenyt.

Az immáron hagyományos Érd Kupa Nemzetközi – Lakatos Gábor Emlékversenyen 38 egyesület 441 birkózója, hét szőnyegen mérte össze erejét. A viadalon az óvodás, gyerek II., gyerek I., diák II., diák I., serdülő, kadet és junior korosztály sportolói szerepeltek.

A legkisebb korosztályban a területi olimpiára készülő Batthyány Sportiskolai Általános Iskola grundbirkózói színesítették az Érd Kupa programját, ahol 8 arany-, 8 ezüst- és 12 bronzérem született. Jó néhány iskolai karantén és betegség ellenére az Érdi Spartacus versenyzői összesen 4 arany-, 5 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek.

A hazaiak közül a legkisebbek versenyében Posztobányi Szabolcs arany-, a gyerek II-esek között Marcinkovics-Kovács Zekő ezüst-, Cseke Attila, Sugó Kristóf, Szilágyi Kornél, Póka Dániel és Szilágyi Dávid bronzérmet szerzett.

A diák II-es fiúk szabadfogású versenyében 38 kilogrammban Marcinkovics-Kovács Zekő harmadik, 42 kilogrammban Csuka Levente második helyen végzett.

Diák I-es korosztályban a lányoknál Csuka Letícia 50 kilogrammban a legjobbnak bizonyult, Szenicza Emma 62 kilogrammban, Narancsik Levente a szabadfogásúak 32 kilogrammos súlycsoportjában lett második.

A serdülő fiúk 48 kilogrammos versenyében Szenicza Nimród és Narancsik Bence egyaránt bronzérmet szerzett. A Lakatos Gábor Emlékverseny Ferara Kft. kupáját a 75 kilogrammban diadalmaskodó Jakab Dániel vihette haza. Bori Richárd 41 kilogrammban ötödik helyen végzett.

Kadet korosztályban a kötöttfogásúaknál 92 kilogrammban Gyenes Bence ezüstérmes lett, míg az 57 kilogrammos nők között Kaszás Elza a dobogó legfelső-, Baljer Kitti a legalsó fokára állhatott fel.

Grundbirkózás eredmények:

1. helyezett: Kuminka Milán, Horváth Zoé, Vajna Nóra, Sátrai Lilla, Márfi Zalán, Kula Bence, Hudák Lóránt, Sinogli Erik

2. helyezett: Reszegi Bence, Szép Ádám, Sátrai Levente, Briák László, Pagonyi Gergely, Hudák Ádám, Újlaky Dániel, Győrfy Gábor

3. helyezett: Králik Milán, Szentes Jázmin, Juhász Luca, Loskai Levente, Simurda Gábor, Posztobányi Dominik, Kálnai Marcell, Márfi Milán, Süvöltős Annabella, Králik Zalán, Kovács Tamara, Sátrai Ákos

A győztesek az érmeken túl korosztályonként a következő különdíjakban részesültek: Ferara Kft. Kupa, PÉ-TA Kupa, Zsigmond Kupa, Tamaska Kupa, Baljer Kenyér Kft. Kupa, Ve-De-Kő Kft. Kupa.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.