Remekeltek az érdi grundbirkózó és birkózó gyerekpalánták az Érd Kupán

Január 15-én a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka és birkózócsarnoka adott otthont az év első birkózó versenyének. Az új birkózócsarnokban első alkalommal rendeztek nemzetközi birkózóversenyt.

Az immáron hagyományos Érd Kupa Nemzetközi – Lakatos Gábor Emlékversenyen 38 egyesület 441 birkózója, hét szőnyegen mérte össze erejét. A viadalon az óvodás, gyerek II., gyerek I., diák II., diák I., serdülő, kadet és junior korosztály sportolói szerepeltek.

A legkisebb korosztályban a területi olimpiára készülő Batthyány Sportiskolai Általános Iskola grundbirkózói színesítették az Érd Kupa programját, ahol 8 arany-, 8 ezüst- és 12 bronzérem született. Jó néhány iskolai karantén és betegség ellenére az Érdi Spartacus versenyzői összesen 4 arany-, 5 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek.

A hazaiak közül a legkisebbek versenyében Posztobányi Szabolcs arany-, a gyerek II-esek között Marcinkovics-Kovács Zekő ezüst-, Cseke Attila, Sugó Kristóf, Szilágyi Kornél, Póka Dániel és Szilágyi Dávid bronzérmet szerzett.

A diák II-es fiúk szabadfogású versenyében 38 kilogrammban Marcinkovics-Kovács Zekő harmadik, 42 kilogrammban Csuka Levente második helyen végzett.

Diák I-es korosztályban a lányoknál Csuka Letícia 50 kilogrammban a legjobbnak bizonyult, Szenicza Emma 62 kilogrammban, Narancsik Levente a szabadfogásúak 32 kilogrammos súlycsoportjában lett második.

A serdülő fiúk 48 kilogrammos versenyében Szenicza Nimród és Narancsik Bence egyaránt bronzérmet szerzett. A Lakatos Gábor Emlékverseny Ferara Kft. kupáját a 75 kilogrammban diadalmaskodó Jakab Dániel vihette haza. Bori Richárd 41 kilogrammban ötödik helyen végzett.

Kadet korosztályban a kötöttfogásúaknál 92 kilogrammban Gyenes Bence ezüstérmes lett, míg az 57 kilogrammos nők között Kaszás Elza a dobogó legfelső-, Baljer Kitti a legalsó fokára állhatott fel.

Grundbirkózás eredmények:

1. helyezett: Kuminka Milán, Horváth Zoé, Vajna Nóra, Sátrai Lilla, Márfi Zalán, Kula Bence, Hudák Lóránt, Sinogli Erik

2. helyezett: Reszegi Bence, Szép Ádám, Sátrai Levente, Briák László, Pagonyi Gergely, Hudák Ádám, Újlaky Dániel, Győrfy Gábor

3. helyezett: Králik Milán, Szentes Jázmin, Juhász Luca, Loskai Levente, Simurda Gábor, Posztobányi Dominik, Kálnai Marcell, Márfi Milán, Süvöltős Annabella, Králik Zalán, Kovács Tamara, Sátrai Ákos

A győztesek az érmeken túl korosztályonként a következő különdíjakban részesültek: Ferara Kft. Kupa, PÉ-TA Kupa, Zsigmond Kupa, Tamaska Kupa, Baljer Kenyér Kft. Kupa, Ve-De-Kő Kft. Kupa.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).