Posztumusz díszpolgári cím Mórás Zsolt részére

Posztumusz díszpolgári cím Mórás Zsolt részére

Mindannyiunkat megrendített barátunk és a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője, Mórás Zsolt érthetetlenül tragikus halála.

Városunkért, az érdi közösségért mindig tettre kész, odaadó és állhatatos embert veszítettünk el 2021 Karácsonyának szent napján, december 24-én. Emlékét őriznünk kell, továbbadva jó példáját a felnövekvő nemzedékeknek. Ez most a kötelességünk s az, hogy a magunk lehetőségeivel – sajnos már csak utólag – köszönetet mondjunk neki.

Ezért tisztelettel azt javasoltam, hogy Érd Megyei Jogú Város posztumusz díszpolgári címet adományozzon Mórás Zsoltnak.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és az érdi Fidesz frakciójának minden tagja támogatta a javaslatot. Bízom benne, hogy a közzé tett nyilvános nyilatkozatuk szerint a Közgyűlés többséget adó tagjai is támogatni fogják javaslatomat.

T. Mészáros András

az érdi Fidesz elnöke

Mórás Zsolt (1968-2021)
Beírta nevét a sport és a város történetébe

1968-ban született Kaposváron. 1976 óta Érden élt családjával, egy gyermeke született.

Alapfokú tanulmányait az akkori 5-ös, a mostani Gárdonyi Géza Általános Iskolában végezte. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskolán 1989-ben diplomázott.

A Budapesti Kántorképző kántor szakán 1986-ban végzett. Ezt követően a Tusculánumi katolikus templom kántora volt.

1989 óta, 32 éven keresztül a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában tanított. 2004-ig az Érd Városi Sportegyesület különböző korosztályú labdarúgó utánpótlás csapatainak volt edzője. Az ÉVSE ügyvezető alelnöke volt.

1998-tól 2019-ig, 21 éven keresztül önkormányzati képviselő volt Érden. A Sport- és Ifjúsági Bizottság elnökeként és az Oktatási és Művelődési bizottság tagjaként dolgozott. A Fidesz-KDNP frakció vezetőjévé választotta 2014-2019 között.

Lakossági kezdeményezésre megalakította a Tusculanum Településrészi Önkormányzatot, amelynek elnöke volt.

Szelíd de határozott pedagógusként, a közösségért mindig tenni kész emberként őrizzük szívünkben emlékét!

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.