Posztumusz díszpolgári cím Mórás Zsolt részére

Mindannyiunkat megrendített barátunk és a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője, Mórás Zsolt érthetetlenül tragikus halála.

Városunkért, az érdi közösségért mindig tettre kész, odaadó és állhatatos embert veszítettünk el 2021 Karácsonyának szent napján, december 24-én. Emlékét őriznünk kell, továbbadva jó példáját a felnövekvő nemzedékeknek. Ez most a kötelességünk s az, hogy a magunk lehetőségeivel – sajnos már csak utólag – köszönetet mondjunk neki.

Ezért tisztelettel azt javasoltam, hogy Érd Megyei Jogú Város posztumusz díszpolgári címet adományozzon Mórás Zsoltnak.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és az érdi Fidesz frakciójának minden tagja támogatta a javaslatot. Bízom benne, hogy a közzé tett nyilvános nyilatkozatuk szerint a Közgyűlés többséget adó tagjai is támogatni fogják javaslatomat.

T. Mészáros András

az érdi Fidesz elnöke

Mórás Zsolt (1968-2021)
Beírta nevét a sport és a város történetébe

1968-ban született Kaposváron. 1976 óta Érden élt családjával, egy gyermeke született.

Alapfokú tanulmányait az akkori 5-ös, a mostani Gárdonyi Géza Általános Iskolában végezte. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskolán 1989-ben diplomázott.

A Budapesti Kántorképző kántor szakán 1986-ban végzett. Ezt követően a Tusculánumi katolikus templom kántora volt.

1989 óta, 32 éven keresztül a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában tanított. 2004-ig az Érd Városi Sportegyesület különböző korosztályú labdarúgó utánpótlás csapatainak volt edzője. Az ÉVSE ügyvezető alelnöke volt.

1998-tól 2019-ig, 21 éven keresztül önkormányzati képviselő volt Érden. A Sport- és Ifjúsági Bizottság elnökeként és az Oktatási és Művelődési bizottság tagjaként dolgozott. A Fidesz-KDNP frakció vezetőjévé választotta 2014-2019 között.

Lakossági kezdeményezésre megalakította a Tusculanum Településrészi Önkormányzatot, amelynek elnöke volt.

Szelíd de határozott pedagógusként, a közösségért mindig tenni kész emberként őrizzük szívünkben emlékét!

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).