Orbán Viktor: Nem lesznek megszorítások!

Orbán Viktor: Nem lesznek megszorítások!

A miniszterelnök a választás után két nappal nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amelynek során több mint másfél órán át válaszolt a magyar és a külföldi újságírók kérdéseire.

Orbán Viktor kijelentette: az ötödik Orbán-kabinet nem készül válságkormányzásra.

A válságkormányzást feszegető kérdésre a miniszterelnök úgy reagált, az újságírók folyamatosan félreértik a helyzetet. A kormány ugyanis 2021 októbere után nemhogy növelte, hanem csökkentette a költségvetési hiányt és az államadósságot, mert úgy látta, Magyarország pénzügyi érdekei ezt követelik meg. Mindez a választási évben, ami példanélküli a nemzetközi politikában – fogalmazott a kormányfő. Elmondta, ma az államadósság 77 százalék a Covid alatti 80 százalékkal szemben, a büdzsé hiányát pedig 1,5-2 százalékponttal vitték le. Újságírói kérdésre a miniszterelnök kizártnak nevezte, hogy megszorítások lesznek.

A Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás megindításával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, az arról szóló levelet még nem látta, de ő is szeretné látni, mivel nem érti az egész helyzetet. Úgy vélte, a Helyreállítási Alapból megkapott pénzeket vissza lehet vonni, de „mi még egy centet sem kaptunk” – mutatott rá. Egyúttal aláhúzta, hogy „nem küldünk fegyvereket Ukrajnába, az Oroszországgal szembeni esetleges energetikai szankciókba nem megyünk bele, a genderügyben nem engedünk. Ezek kérdések nem alku tárgyai. Ez a legnagyobb probléma.” – jelentette ki.

A kormányfő tervei szerint az ötödik Orbán-kormány tovább bővíti a családtámogatási rendszert. Konkrét elképzeléseik vannak, de azzal meg kívánják várni az új kormány megalakulását.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.