Orbán: Mindenkiről gondoskodunk! Márki-Zay: Kárpátalja oroszbarát

Orbán: Mindenkiről gondoskodunk! Márki-Zay: Kárpátalja oroszbarát

„Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai háború kitörése után adott interjújában.

Ez a harmadik háború, amikor úgy adódik, hogy én vagyok Magyarország miniszterelnöke – mondta a kormányfő, majd hangsúlyozta: Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia. „Stratégiai nyugalom. Most erre van szükség!” A miniszterelnök szerint a baloldal javaslataiban nincsen meg ez. Márpedig a következő évtized a biztonságról szól! – hangoztatta a miniszterelnök.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje videós nyilatkozatot tett közzé. Ebben azt mondta: a kárpátaljai magyarok oroszbarátok, akiknek pedig át kellett jönniük a határon, úgyis a Fidesz szavazói. Orbán Viktort árulónak nevezte, és egy személyben tette felelőssé a kialakult orosz–ukrán válságért. Márki-Zay korábban úgy nyilatkozott, küldene katonát és fegyvert a háborús övezetbe, követelte Paks II. bezárást. Azt a nemzetközi baloldali sajtó által kreált hazugságot is terjesztette, hogy Magyarország vétózta meg a döntést, miszerint Oroszországot kivegyék a nemzetközi utalási rendszerből (SWIFT). Kiderült, hogy Németország blokkolta a szankció bevezetését, és ezt maga Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője ismerte be nyilvánosan.

Se Márki-Zay, se a választási kampányát kiszolgáló baloldali sajtó nem kért elnézést a hazugságért, amelyet fizetett hirdetésekben is terjesztettek.

Márki-Zay Péter úgy beszél a kárpátaljai magyarokról, ahogy még a jogaikat amúgy csorbító ukrán kormány sem – mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: nehéz épeszűnek nevezni azt az álláspontot, amely az oroszok által megtámadott ország magyar ajkú kisebbségét oroszbarátnak nevezi. Az ilyen politikus még egy önkormányzat vezetésére sem alkalmas.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.