“Olyan központi hely lesz itt a városban, ami miatt jó Érden lenni és többé nem kell ezért Budapestre menni”

Olvasói levelet kaptunk, amelyet szó szerint teszünk közzé! Az Érdi Városligetről van szó, amely a Papi Földeknél készült el. Látogassa meg Ön is mielőbb, amíg be nem zárja a városvezetés!

Tisztelt Szerkesztőség!Azért bátorkodom írni, mert szeretném valahogy megfogalmazni, milyen jó, hogy megszületett az “érdi Városliget”.

Én eddig csak a megnyitása körüli hírek kapcsán értesültem róla, de most, amikor október végén kimentem oda gyerekeimmel, őszintén megdöbbentem. 

Ez a helyszín nagyon nagy hiányt pótol és olyan érték, amit később minden érdi imádni fog.

Itt a futás, a játszóterezés, a kutyasétáltatás, egy nyáresti ücsörgés vagy focimeccs élénye is más lesz. Sajnálom, hogy nem hamarabb nyitott meg, de még így az őszi napsütésben is élmény volt ott lenni.

A gyerekek követelték, hogy ne a megszokott játszira, hanem a “tóhoz” menjünk.Szívből ajánlom minden érdinek, hogy ezt a helyet megismerje, és alig várom, hogy tavasszal benépesüljön.

Ez pontosan olyan mint a fővárosban a Városliget, a Kopaszi gát vagy a Margitsziget.  Olyan központi hely lesz itt a városban, ami miatt jó Érden lenni és többé nem kell ezért Budapestre menni.

Köszönjük ezt, váljon minden érdi örömére!

K.Á.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).