Ők kapták tavaly a városi díjakat

Ahogy minden évben, a város közgyűlése 2020-ban is díjazta azokat, akik sokat tettek Érd közösségéért. A koronavírus járvány miatt azonban rendhagyó módon kapták meg az elismeréseket a díjazottak, akiknek ezúton is gratulálunk.

Posztumusz életműdíjat kapott Pataki János, a Pataki cukrászda alapítója, nemzetközileg is elismert cukrász. A díjat fia, Pataki Ádám vehette át.

Érd Díszpolgára kitüntető címet a város 2020-ban dr. Mihály István rendőr vezérőrnagynak adományozta, aki 17 évig vezette az érdi rendőrkapitányságot.

Érd Közneveléséért Díjat vehetett át Kaposi József, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium pedagógusa, Nagy Éva, az Érdi Szivárvány Óvoda Kisfenyves Tagóvoda vezetője, valamint a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület.

Érdi Építészeti Nívódíjat vehetett át Helfrich Szabolcs DLA okleveles építészmérnök és Nyéki Gábor okleves építészmérnök.

Az Érdi Sport Díjat idén az Érdi VSE NB III. labdarúgó csapata vehette át.

Az Év Rendőre Díjat Gurubi János rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának megbízott vezetője kapta.

Az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat idén Andó Zoltán vehette át.

Az Érd Város Szociális Munkájáért Díját a Szociális Gondozó Központ kapta.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.