Növekszik a káosz az érdi Polgármesteri Hivatalban

Újabb irodavezetőt cseréltek le az érdi Polgármesteri Hivatalban. Néhány nappal azután, hogy felmondott a pénzügyi iroda vezetője. Félő, hogy az érdiek isszák meg ennek is a levét.

Ezúttal a Lakosságszolgálati Iroda vezetőjét, az egyik legrégebbi és legprofibb, több évtizede a helyi közigazgatásban szolgáló köztisztviselőt alázták porig.

Egy szakmainak tűnő megbeszélést hívtak össze szerda koradélután. Majd közölték: az irodavezetőt leváltották. Azt a személyt, aki az 1980-as évek óta (!!!) az érdi Polgármesteri Hivatalban dolgozott. A rendszerváltás óta tehát minden vezetés alatt szakmai munkát végzett. Munkáját városi és megyei díjjal ismerték el. Most őt is megalázva fokozták le.

A város honlapjának tanúsága szerint jelenleg vezetőt keresnek többek között a Közbeszerzési csoport élére, főépítészt keresnek és számtalan egyéb munkakörben is cserék vannak.

Tudható, hogy egy szervezetben a nagy fluktuáció a vezetés alkalmatlanságát és/vagy a rossz munkakörülményeket jelzi. Úgy látszik, ez a kettő Csőzik László polgármester megérkezésével elkezdődött és egyre fokozódik.

  • Távozott a jegyző, a főépítészi csoport magja.
  • Kiürült a pályázati csoport – majd távozott annak újonnan hozott vezetője is.
  • Távozott a Modern Városok Programmal foglalkozó összes szakember – majd az újonnan hozott projekt menedzser is.
  • Távozott a jogi iroda vezetője, a városüzemeltetési iroda vezetője, a hatósági csoport vezetője, a lakosságszolgálati iroda vezetője.
Mára jóformán nincs senki, aki jelen lett volna és tudná, hogy miként indult a 65 milliárd forint értékű Modern Városok Program és hogyan kell majd elszámolni vele.

Ha ez nem lenne elég, év elején, költségvetés készítés időszakában távolították el a gazdasági vezetőt. Amikor ilyen nehéz időkben felbecsülheteten érték a szakmai tudás és az évtizedes költségvetési gyakorlat, tapasztalat!

És pont ekkor vertek szét éveken át jól működő szervezeti egységeket. Ez már a dilettantizmus csúcsa, hónapokon belül ez érezhető lesz a városi közszolgáltatások ellátásában is!

Félő tehát, hogy mindennek az érdiek fogják meginni a levét. Korábbi években több felmérés is készült, hogy az érdiek elsöprő többsége elégedett volt a Polgármesteri Hivatal munkájával. A beruházások és a városban tapasztalható fejlődés is azt igazolta, hogy jól végezték munkájukat.

Semmi nem indokolta tehát a szakemberek eltávolítását. Csak a mindent lerombolni vágyó baloldali politikai őrület hozta ezt, aminek tanúi lehetünk immáron több mint egy éve Érden.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.