Növekszik a káosz az érdi Polgármesteri Hivatalban

Újabb irodavezetőt cseréltek le az érdi Polgármesteri Hivatalban. Néhány nappal azután, hogy felmondott a pénzügyi iroda vezetője. Félő, hogy az érdiek isszák meg ennek is a levét.

Ezúttal a Lakosságszolgálati Iroda vezetőjét, az egyik legrégebbi és legprofibb, több évtizede a helyi közigazgatásban szolgáló köztisztviselőt alázták porig.

Egy szakmainak tűnő megbeszélést hívtak össze szerda koradélután. Majd közölték: az irodavezetőt leváltották. Azt a személyt, aki az 1980-as évek óta (!!!) az érdi Polgármesteri Hivatalban dolgozott. A rendszerváltás óta tehát minden vezetés alatt szakmai munkát végzett. Munkáját városi és megyei díjjal ismerték el. Most őt is megalázva fokozták le.

A város honlapjának tanúsága szerint jelenleg vezetőt keresnek többek között a Közbeszerzési csoport élére, főépítészt keresnek és számtalan egyéb munkakörben is cserék vannak.

Tudható, hogy egy szervezetben a nagy fluktuáció a vezetés alkalmatlanságát és/vagy a rossz munkakörülményeket jelzi. Úgy látszik, ez a kettő Csőzik László polgármester megérkezésével elkezdődött és egyre fokozódik.

  • Távozott a jegyző, a főépítészi csoport magja.
  • Kiürült a pályázati csoport – majd távozott annak újonnan hozott vezetője is.
  • Távozott a Modern Városok Programmal foglalkozó összes szakember – majd az újonnan hozott projekt menedzser is.
  • Távozott a jogi iroda vezetője, a városüzemeltetési iroda vezetője, a hatósági csoport vezetője, a lakosságszolgálati iroda vezetője.
Mára jóformán nincs senki, aki jelen lett volna és tudná, hogy miként indult a 65 milliárd forint értékű Modern Városok Program és hogyan kell majd elszámolni vele.

Ha ez nem lenne elég, év elején, költségvetés készítés időszakában távolították el a gazdasági vezetőt. Amikor ilyen nehéz időkben felbecsülheteten érték a szakmai tudás és az évtizedes költségvetési gyakorlat, tapasztalat!

És pont ekkor vertek szét éveken át jól működő szervezeti egységeket. Ez már a dilettantizmus csúcsa, hónapokon belül ez érezhető lesz a városi közszolgáltatások ellátásában is!

Félő tehát, hogy mindennek az érdiek fogják meginni a levét. Korábbi években több felmérés is készült, hogy az érdiek elsöprő többsége elégedett volt a Polgármesteri Hivatal munkájával. A beruházások és a városban tapasztalható fejlődés is azt igazolta, hogy jól végezték munkájukat.

Semmi nem indokolta tehát a szakemberek eltávolítását. Csak a mindent lerombolni vágyó baloldali politikai őrület hozta ezt, aminek tanúi lehetünk immáron több mint egy éve Érden.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.