Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

A cégbírósági adatok tanúsága szerint 2019. október 7-én (egy héttel az önkormányzati választások előtt) jegyezték be a Poirot Management Korlátolt Felelősségű Társaságot, Budapesten, egy Budafoki úti székhelyen. Egy másik cég címe kísértetiesen hasonló ehhez. Ebben Varga András, a jelenlegi polgármester MSZP-s kabinetfőnöke volt érdekelt.

A Poirot Management Kft. fontos szerepet kapott az Érden, konkrétan a korábban  „Belga söröző” néven ismert vendéglátóhely 2019-es tulajdonosváltásában. Azóta már beiktattak egy másik céget is, azonban nem titkolták: új tulajdonosa lett a korábban kedvelt vendéglőnek.

A cég tulajdonosai a cégbírósági kivonat szerint: Kendi Géza, Kendi Gábor és Simon Dénes Ferenc voltak. 

Kik ők és miért érdekes ez a névsor?

Nos, Kendi Gézát 2019 decemberében az Érdi Városfejlesztési Kft. felügyelő bizottsági tagjának nevezték ki. Ez a városi tulajdonú cég a vagyonkezelője a Központi Kávézó és az Érdi Vigadónak. 

De vajon ki lehet a titokzatos „csendestárs”, Simon Dénes Ferenc? Egy rövid kutakodás az interneten máris az MSZP pártpénzei körül sündörgő személy képét rajzolja meg.

Mindannyian emlékszünk, hogy Simon Gábor, az MSZP akkori elnökhelyettese 2018-ban egy 200 milliós, megmagyarázhatatlan eredetű ausztriai bankszámlával bukott le. Érdekes szál, hogy a Hírtv Célpont című műsora szerint a Simon-ügy kirobbanását követő éjszaka, az MSZP-hez egykor közelálló újságírónak pártutasításra Érdre kellett vinnie egy olyan eszközt, amely a mobiltelefonokat védi a lehallgatástól. Az újságíró leírta, hogy elmondása szerint a készüléket egy MSZP-s háttérember, Simon Dénes vette át tőle, aki azt mondta: utókezelni kell a Simon-ügyet.

A „168 Óra” című baloldali újság arról írt, hogy a parlamenti MSZP-frakció 2017-ben a legnagyobb összegű – 50 millió forintot jelentő – tanácsadói szerződést kötött a Sapienza Kft-vel. Ez a cég a HORIZONT AG tulajdonában állt, amelynek magyarországi képviselője nem más, mint Simon Dénes Ferenc. Simon pedig korábbi MSZP-s parlamenti pártszakértő és az egykori pártpénztárnok, Puch László bizalmasa, üzlettársa az említett cégben.

Talán nem kell nagy képzelőerővel rendelkezni, hogy összerakjuk a kockákat. MSZP-s háttéremberek állami pénzből kaptak megbízásokat, majd a Népszavától importált főszerkesztő lapjában a kormányt szidják. Jól van ez így?

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.