Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

A cégbírósági adatok tanúsága szerint 2019. október 7-én (egy héttel az önkormányzati választások előtt) jegyezték be a Poirot Management Korlátolt Felelősségű Társaságot, Budapesten, egy Budafoki úti székhelyen. Egy másik cég címe kísértetiesen hasonló ehhez. Ebben Varga András, a jelenlegi polgármester MSZP-s kabinetfőnöke volt érdekelt.

A Poirot Management Kft. fontos szerepet kapott az Érden, konkrétan a korábban  „Belga söröző” néven ismert vendéglátóhely 2019-es tulajdonosváltásában. Azóta már beiktattak egy másik céget is, azonban nem titkolták: új tulajdonosa lett a korábban kedvelt vendéglőnek.

A cég tulajdonosai a cégbírósági kivonat szerint: Kendi Géza, Kendi Gábor és Simon Dénes Ferenc voltak. 

Kik ők és miért érdekes ez a névsor?

Nos, Kendi Gézát 2019 decemberében az Érdi Városfejlesztési Kft. felügyelő bizottsági tagjának nevezték ki. Ez a városi tulajdonú cég a vagyonkezelője a Központi Kávézó és az Érdi Vigadónak. 

De vajon ki lehet a titokzatos „csendestárs”, Simon Dénes Ferenc? Egy rövid kutakodás az interneten máris az MSZP pártpénzei körül sündörgő személy képét rajzolja meg.

Mindannyian emlékszünk, hogy Simon Gábor, az MSZP akkori elnökhelyettese 2018-ban egy 200 milliós, megmagyarázhatatlan eredetű ausztriai bankszámlával bukott le. Érdekes szál, hogy a Hírtv Célpont című műsora szerint a Simon-ügy kirobbanását követő éjszaka, az MSZP-hez egykor közelálló újságírónak pártutasításra Érdre kellett vinnie egy olyan eszközt, amely a mobiltelefonokat védi a lehallgatástól. Az újságíró leírta, hogy elmondása szerint a készüléket egy MSZP-s háttérember, Simon Dénes vette át tőle, aki azt mondta: utókezelni kell a Simon-ügyet.

A „168 Óra” című baloldali újság arról írt, hogy a parlamenti MSZP-frakció 2017-ben a legnagyobb összegű – 50 millió forintot jelentő – tanácsadói szerződést kötött a Sapienza Kft-vel. Ez a cég a HORIZONT AG tulajdonában állt, amelynek magyarországi képviselője nem más, mint Simon Dénes Ferenc. Simon pedig korábbi MSZP-s parlamenti pártszakértő és az egykori pártpénztárnok, Puch László bizalmasa, üzlettársa az említett cégben.

Talán nem kell nagy képzelőerővel rendelkezni, hogy összerakjuk a kockákat. MSZP-s háttéremberek állami pénzből kaptak megbízásokat, majd a Népszavától importált főszerkesztő lapjában a kormányt szidják. Jól van ez így?

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.