Nem volt, aki felbontsa a levelet, ezért nincs világítás a Városligetben

November közepe óta 16 órakor bezárják az Érdi Városliget kapuit. Az áramszolgáltatást, így a tó körüli sétány világítását is kikapcsolták a parkban. Hivatalosan „műszaki problémára” hivatkoznak, mi azonban utánajártunk, hogy mi a valódi ok.

Kiderült, hogy a bezárás oka sokkal prózaibb. Az történt ugyanis, hogy a beruházás idején az egész park egy ideiglenes áramellátásról működött. Mindenki ismeri a helyzetet: egy ilyen létesítmény esetén a megfelelő áramellátás biztosítása néhol új trafóállomás beállítását is igényli. És mostanában az áramszolgáltató bizony nem egyik napról a másikra építi ki a végleges csatlakozásokat.

Itt is az történt, hogy a beruházó önkormányzati cég megigényelte a szükséges kapacitást, azonban időbe telt, mire kiépítették azt. Addig ideiglenes áramellátásról működött az egész park.

Időközben Csőzik Lászlóék kirúgták a beruházást levezénylő szakembert. Arról azonban már nem gondoskodtak, hogy legyen, aki viszi tovább az ügyeket és intézi az esetleges garanciális igényeket a kivitelezők felé.

Nekünk ciki leírni, hogy mi történt:

Amikor az áramszolgáltató értesítette az önkormányzati céget a végleges átkötésről – nem volt olyan illetékes személy, aki átvette és elolvasta volna az erről szóló levelet. Ezért a kitűzött napon csak az ELMŰ szakemberei voltak a helyszínen, a tulajdonostól senki. Miután az eljárás meghiúsult, ez egész procedúrát elölről kell kezdeni.

Már nem is csodálkozunk azon, hogy az érdi baloldal ezúttal is az előző városvezetést okolja.Olyanok, mint Orwell Állatfarmjának disznói, akik mindenre azt mondják: “négy láb jó, két láb rossz”.

Létrejötte óta gyűlölik a Városligetet, mert az érdi emberek szeretik. Próbálják ellehetetleníteni és az embereket leszoktatni. Már azt is rebesgetik hivatali “verebek”, hogy a tavaszi választások után eladnák a Városligetet, csak ne kelljen vele többet foglalkozni.

Addig is az érdiek legkedveltebb közösségi tere csak tessék-lássék üzemel. Így megy tönkre szép lassan minden érték a városban.

Hagyjuk, hogy az országgal is ez történjen?

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).