Nem sikerült túl jól az évindítás az érdi hulladék elszállításban

Amikor a valóság más az utcákon, mint a polgármesteri Facebook kommunikációban. Mutatjuk az érdi utcákon hagyott, be nem gyűjtött hulladékról kapott képeket.

Csőzik László polgármester nyilatkozta év elején:

„Nem akarjuk, hogy a lebontott, a közterületekre kihelyezett fenyők akár egy hétig is csúfítsák az utcákat.

Ezt elkerülendő, idén január 9-én szombaton, fenyőfa-járat indul az ÉTH szervezésében. Ezen a napon, a házak elé kihelyezett fenyőket szállítják majd el.

Az ÉTH már közzétette az idei hulladékszállítási időpontokat is a kommunális és a szelektív hulladék esetében is.”

A valóság azonban megint rácáfolt a polgármesterre: a különböző internetes fórumok tele vannak panasszal, hogy már az első héten sok helyen nem vitték el időben a szelektív hulladékot.

Aztán ezt megkoronázandó dr. Bács István önkormányzati képviselő is posztolt arról, hogy a Magyar Földrajzi Múzeum környékét szemét díszíti.

Időközben az az információ is befutott, hogy a péntekenként esedékes, társasházaktól begyűjtő szelektív járatok sem mentek körbe Érden.

Megkerestük az illetékeseket, ahol arról tájékoztattak bennünket, hogy „műszaki hiba lépett fel” és emberhiány is.

Előbbi rettenetesen érdekes hivatkozás, hiszen az ÉTH-nak szinte vadonatúj, modern, nagy gépjármű flottája van, amit a cég még az előző városvezetés idejében szerzett be.

A második hivatkozás, az emberhiány is rendkívül érdekes, hiszen ha egyetlen nap alatt szándékozna Csőzik legyűjteni az összes érdi karácsonyfát, az nem emberhiányra utal.

Ráadásul pénteken legkevesebb három járat nem indult el, ami három teherautót és kilenc sofőrt és rakodót jelent.

Ennyire nem tudnak munkát szervezni, akiknek ez a feladatuk?

Aztán befutott egy újabb olvasói levél és világossá vált minden: Csőzik polgármesterre megint rácáfolt a valóság.

Természetesen nem tudták a karácsonyfákat sem összegyűjteni: a város különböző pontjain ott éktelenkednek az utcákon.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.