Négy hónap múlva költözik a Teleki Iskola az új Parkvárosi Nevelési Centrum épületébe?

Elterjedt a hír a Teleki Iskolába járó szülők között, hogy idén ősszel már a Favágó és Búvár utcák találkozásánál épülő új iskolában kezdik majd a tanévet az általános iskolások. Lapunk megkereste az iskolát fenntartó Érdi Tankerület igazgatóját, hogy mi igaz a hírből?

Rigó Katalin közölte: az új épületnek tudomása szerint 2021. július 31-ig el kell készülnie.  Mivel új iskolaépületről van szó, költözés előtt előbb vagyonkezelési szerződést kell kötni az érdi önkormányzattal. De egyelőre többet ők sem tudnak, a polgármesterhez irányított. Akitől nem kaptunk választ, csak a kérdéseink maradtak.

Az előző polgármester, T. Mészáros András 2015-ben megállapodott Orbán Viktor Miniszterelnökkel a Modern Városok Program érdi fejlesztéseiről. Ennek értelmében a kormány több mint 65.000 millió forinttal támogatta az érdi beruházásokat: útépítéseket, vízelvezetést, óvoda- és iskolafejlesztéseket, szociális és egészségügyi intézmények megújítását.

Ennek a megállapodásnak volt része az is, hogy Fenyves Parkvárosban egy „zöldmezős” beruházásként egy új oktatás-nevelési-sport központ jön létre.  A beruházás azon elképzelés mentén született meg, hogy az elmúlt 10 évben gyakorlatilag egy új város született Érdnek az M7 autópályától Északra eső részén. Itt már a 2010-es évek elején is 5.000 ember lakott, azóta legalább 50%-al növekedett az itt élők száma.

Parkvárosi Köznevelési Centrum – a Modern Városok Program keretében épül

2012-2013 között az akkor beépített összes utcában kiépült a szennyvízcsatorna. Rengeteg új út épült vagy újult meg, ekkor kapott új burkolatot a Földmunkás utca, Darukezelő utca, Sóskúti út, Asztalos utca, Favágó utca. Elő volt készítve a Zengő utcai átemelő kapacitásnövelésével a lehetőség, hogy a Sóskúti út és Ajnácskő utca közötti részen az üres telkek beépítése után kiépüljön a szennyvízcsatorna.

Sok út megújult a városrészben, azonban az iskolához, óvodához vezető utak még mindig nincsenek burkolva

Az infrastrukturális beruházások után felmerült az igény, hogy a városrészben legyen bölcsőde, óvoda, iskola, egészségügyi intézmény, sportlétesítmény. Hisz mostanra már egy közepes méretű városnyi lakója van a városrésznek!

A kormányzati támogatásból az önkormányzat megszerezte az erre alkalmas területeket a Burkoló utca, Festő utca, Búvár utca és Favágó utca közti, korábban beépítetlen telken. Itt előbb 2018-ban megépült egy vadonatúj óvoda. Majd az akkori városvezetés pályázott és támogatást nyert egy 86 fős bölcsődére, amelyet 2020-ban kellett volna megépíteni.

Elindult a Parkvárosi Oktatási Centrum építése is. Ennek keretében egy 24 tantermes és 6 szaktantermes általános iskola épül mintegy 8.000 négyzetméteren. Mellette egy 400 fős lelátóval rendelkező sportcsarnok. Végre Parkvárosban is lesz elérhető közelségben egy tanuszoda amely szintén az iskola mellett épül. Már csak a tervezett egészségházat kellene létrehozni mellé, ahol orvosi rendelők kaphatnak helyet és minden elérhető lesz, ami egy városban igény lehet.

Bízunk benne, hogy minden határidőre elkészül és lesz benne bútor is.

Főoldalról ajánljuk

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Ma hat éve alakult meg az Ifjúsági Önkormányzat Érden

2015. március 15-én Érd ünnepi közgyűlése rendkívüli ülésen egy rendkívüli határozott fogadott el: megalapította a város Ifjúsági Önkormányzatát. A szavazáson jelenlévő képviselők egyhangúlag fogadták el a határozatot. A valósághoz azonban hozzátartozik, hogy a baloldali pártok képviselői a szavazást bojkottálva tüntetőleg kivonultak az ünnepi ülésről.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.