Négy hónap múlva költözik a Teleki Iskola az új Parkvárosi Nevelési Centrum épületébe?

Elterjedt a hír a Teleki Iskolába járó szülők között, hogy idén ősszel már a Favágó és Búvár utcák találkozásánál épülő új iskolában kezdik majd a tanévet az általános iskolások. Lapunk megkereste az iskolát fenntartó Érdi Tankerület igazgatóját, hogy mi igaz a hírből?

Rigó Katalin közölte: az új épületnek tudomása szerint 2021. július 31-ig el kell készülnie.  Mivel új iskolaépületről van szó, költözés előtt előbb vagyonkezelési szerződést kell kötni az érdi önkormányzattal. De egyelőre többet ők sem tudnak, a polgármesterhez irányított. Akitől nem kaptunk választ, csak a kérdéseink maradtak.

Az előző polgármester, T. Mészáros András 2015-ben megállapodott Orbán Viktor Miniszterelnökkel a Modern Városok Program érdi fejlesztéseiről. Ennek értelmében a kormány több mint 65.000 millió forinttal támogatta az érdi beruházásokat: útépítéseket, vízelvezetést, óvoda- és iskolafejlesztéseket, szociális és egészségügyi intézmények megújítását.

Ennek a megállapodásnak volt része az is, hogy Fenyves Parkvárosban egy „zöldmezős” beruházásként egy új oktatás-nevelési-sport központ jön létre.  A beruházás azon elképzelés mentén született meg, hogy az elmúlt 10 évben gyakorlatilag egy új város született Érdnek az M7 autópályától Északra eső részén. Itt már a 2010-es évek elején is 5.000 ember lakott, azóta legalább 50%-al növekedett az itt élők száma.

Parkvárosi Köznevelési Centrum – a Modern Városok Program keretében épül

2012-2013 között az akkor beépített összes utcában kiépült a szennyvízcsatorna. Rengeteg új út épült vagy újult meg, ekkor kapott új burkolatot a Földmunkás utca, Darukezelő utca, Sóskúti út, Asztalos utca, Favágó utca. Elő volt készítve a Zengő utcai átemelő kapacitásnövelésével a lehetőség, hogy a Sóskúti út és Ajnácskő utca közötti részen az üres telkek beépítése után kiépüljön a szennyvízcsatorna.

Sok út megújult a városrészben, azonban az iskolához, óvodához vezető utak még mindig nincsenek burkolva

Az infrastrukturális beruházások után felmerült az igény, hogy a városrészben legyen bölcsőde, óvoda, iskola, egészségügyi intézmény, sportlétesítmény. Hisz mostanra már egy közepes méretű városnyi lakója van a városrésznek!

A kormányzati támogatásból az önkormányzat megszerezte az erre alkalmas területeket a Burkoló utca, Festő utca, Búvár utca és Favágó utca közti, korábban beépítetlen telken. Itt előbb 2018-ban megépült egy vadonatúj óvoda. Majd az akkori városvezetés pályázott és támogatást nyert egy 86 fős bölcsődére, amelyet 2020-ban kellett volna megépíteni.

Elindult a Parkvárosi Oktatási Centrum építése is. Ennek keretében egy 24 tantermes és 6 szaktantermes általános iskola épül mintegy 8.000 négyzetméteren. Mellette egy 400 fős lelátóval rendelkező sportcsarnok. Végre Parkvárosban is lesz elérhető közelségben egy tanuszoda amely szintén az iskola mellett épül. Már csak a tervezett egészségházat kellene létrehozni mellé, ahol orvosi rendelők kaphatnak helyet és minden elérhető lesz, ami egy városban igény lehet.

Bízunk benne, hogy minden határidőre elkészül és lesz benne bútor is.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.