Náci karlendítésen kapták a Jobbik alelnökét, Bőszt ez nem zavarja

Náci karlendítésen kapták a Jobbik alelnökét, Bőszt ez nem zavarja

Amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás – olvasható egy amerikai lap hasábjain megjelent cikkben.

A Jewish Voice szerzője azt is kifogásolja, hogy a Jobbik alelnöke mindezek után az ellenzéki összefogás listájának 10. helyén szerepelhet. Előrébb mint a Liberálisok elnöke, Bősz Anett.

Állítása alátámasztására a szerző egy olyan videót is beágyazott a cikkbe, amelyen a Jobbik alelnöke jól láthatóan náci karlendítést végez, majd nevetni kezd. A Jobbik alelnöke korábban arról beszélt, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot. A gyurcsányista baloldal helyi jelöltje, Bősz Anett ebben semmi kivetnivalót nem lát, továbbra is közös listán szerepel a náci karlendítésen kapott Jobbik-alelnökkel.

Ám nem ő az első jobbikos, aki vállalhatatlan szélsőséges megnyilvánulást tett. Gyöngyösi Márton, a Jobbik korábbi frakcióvezetője és elnökhelyettese a zsidó parlamenti képviselők összeírását javasolta. Kulcsár Gergely azzal vált hírhedté, hogy beleköpött a Dunába lőtt magyar zsidók emlékére állított vascipőkbe. Bíró László jobbikos politikusról a tavalyi borsodi időközi választás során derült ki, hogy vállalhatatlan antiszemita és rasszista kijelentéseket tett. Bíró sokáig még a nemrég lezajlott baloldali előválasztáson is szerepelt a jelöltek között. Az ugyancsak Jobbik-politikus Farkas Péter Barnabásról is napvilágra kerültek kompromittáló fotók, amelyeken az ózdi alpolgármester – hasonlóan Z. Kárpát Dánielhez – náci karlendítéssel pózol. Süle Zsolt, a Jobbik pápai önkormányzati képviselője éveken át tett közzé antiszemita, rasszista bejegyzéseket, a Jobbik szegedi politikusáról, Tóth Tiborról is kiderült nemrég, hogy korábban fajvédelmet követelt, a zsidóság és a cigányság visszaszorításáról értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladéknak nevezte.

Gyurcsányt és Bősz Anettet azonban mindez láthatóan nem zavarja, továbbra is kitartanak antiszemita, szélsőjobboldali szövetségesük mellett.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.