Mutatjuk, miről döntenek októberben a képviselők

Mutatjuk, miről döntenek októberben a képviselők

Október 26-án tartja rendes havi ülését Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata. A meghívón rendkívül kevés, összesen nyolc téma szerepel. Feltéve persze, ha utolsó pillanatban nem dob be újabb fontos ügyeket a városvezetés.

Érdekesség még, hogy a nyolcból két javaslatot a fideszes Simó Károly nyújtott be. A képviselőknek a következő témákban kell döntést hozni:

  • A Beszélj Velem Alapítvánnyal megkötött köznevelési szerződés módosítása.
  • Pályázat kiírása az Intézményi Gondnokság vezetői pozíciójára
  • Beszámoló a 2023. évi nyári napközis tábor lebonyolításáról
  • Igen fontos napirendi pontnak ígérkezik az, hogy a Családok Átmeneti Otthona ingatlanán egy 20 négyzetmétere garázst szeretett volna bérbeadni a városvezetés. De mivel az előző pályázatra nem volt jelentkező, újból ki szeretnék írni.
  • Pályázatot írnak ki az önkormányzat szőlőjének művelésére.
  • Véleményt mondanak a képviselők két körzeti megbízott rendőr kinevezéséről

Simó Károly ismét javasolta, hogy

induljon el a Csalogány utcában egy játszótér építése,

hiszen a MÁV ingyen adná hozzá a telket, és az önkormányzat hatályos költségvetésben is van 50 millió forint előirányozva játszótérépítésre.

A fideszes képviselő a másik javaslatát nem először nyújtja be. Ennek lényege, hogy az érdiek lehetőséget kapjanak a költségvetést érintő saját javaslataik megtételére. A polgármester és a többsége eddig minden alkalommal elutasította a máshol már jól működő közösségi költségvetés bevezetését, most kiderül, hogy miként döntenek.

Információnk szerint a hivatalos meghívóban szereplő napirendeken kívül egészen biztosan lesznek még minden érdit érintő, nagy horderejű döntések a Közgyűlés napirendjén. Annak ellenére, hogy a cikk írásának időpontjában – kevesebb mint 36 órával a Közgyűlés előtt – ezekről semmilyen nyilvános információt nem lehet elérni.

Úgy tudjuk, hogy a Kormányhivatal törvényességi észrevételt tett a brutális – 100%-os – temetői díjemelést is tartalmazó rendelettel szemben. Kiderült, hogy jogszerűtlenül próbált a városvezetés brutálisan magas díjakat beszedni. Most arra készülnek, hogy a törvényt megkerülve más módon sarcolják meg a temetkező érdieket.

De terítéken van még más, nagy horderejű döntés is, amit információnk szerint csak utolsó pillanatban, órákkal a Közgyűlés előtt tervez bedobni a városvezetés.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.