Mire költötte a városvezetés a kormányzati támogatást 2020-ban?

A magyar kormány 700 millió forint támogatást nyújtott Érdnek, amely 2019. október 14-én, a választás másnapján érkezett be az önkormányzat bankszámlájára. Mutatjuk, mire költötték.

2019. november 21-én írásban nyilatkozott Csőzik László polgármester arról, hogy mire szeretné felhasználni. Ezeket a célokat jelölte meg, amelyekre 2020. december 31-ig kérte a támogatást:

  1. Tanuszoda üzemeltetése                                                          144.000.000
  2. Sportpálya üzemeltetése                                                            20.000.000
  3. Érd Aréna (Sportcsarnok) közszolgáltatási díj                    350.000.000
  4. Gyepmesteri telep és eb menhely üzemeltetése              21.800.000
  5. 24 órás felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet                    36.900.000
  6. Mentőtiszti jármű üzemeltetése                                                9.000.000
  7. Közvilágítási feladatok Érd város területén                          60.000.000
  8. Közutak fenntartása, utak karbantartása                              58.300.000
  9. ÖSSZESEN:                                                                                   700.000.000

Korábban a város saját bevételeiből fizette az Érd Aréna üzemeltetési költségeit. Mivel ezt 2020-ban az állam átvállalta, így felszabadult 350 millió forint, amit a város útépítésre tudott költeni.

A városvezetés azon háborgott, hogy micsoda dolog, hogy nem költhetik el szabadon, bármire az újabb 211 milliós támogatást! Mégis mire akarták költeni, ha nem az önkormányzat feladataira? Talán a propaganda médiára?

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.