Mindenki tudja a végét

Tízmilliárd forint EU-forrást biztosított első körben a kormány Érd részére a helyi fejlesztések fedezetére. Ám ehhez csak akkor lehet hozzájutni, ha egy ún. „Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát” nyújt be a város - ez uniós előírás. Másfél éve sürgetik az önkormányzat fideszes képviselői, hogy a városvezetés készítse ezt el, Csőzikék azonban még csak most fogtak hozzá.

Szögezzük le elöljáróban: a közösségi tervezés önmagában nem ördögtől való! Sőt, alapvetés egy 5-15 éves városfejlesztési terv előkészítése során. Bejáratott módszertana van, és rengeteg pozitív példát lehet felsorolni, ahol ezzel sikerrel jártak.

Az tehát mindenképpen pozitív fejlemény, hogy nem csak „legyártat” egy tervezési dokumentumot a városvezetés, hanem legalább úgy tesz, mintha fontos lenne a város lakóinak véleménye. És itt körülbelül meg is állhatunk a pozitívumok számbavételénél.

A megválasztott önkormányzati képviselők is csak a polgármester közösségi oldaláról és a helyi propaganda médiából értesülhettek arról, hogy a városvezetés egy legfőképp külföldi pénzekből működő NGO-ra bízta a folyamatot.

„Közösségi Gyűlést” szeretnének szervezni Érden, ami azt jelenti, hogy „véletlenszerűen” kiválasztanak 50 érdi polgárt, akik majd megvitatják és a végén javaslatot tesznek arra, hogy mit és hogyan kellene fejleszteni Érden.

Ha a paraván mögé nézünk, akkor elsőre az tűnik fel, hogy a szervező alapítvány eddig a fővárost és Miskolcot elfoglaló baloldali városvezetéseknek szervezett ilyen „véletlenszerűen” kiválasztott csoportokkal „Közösségi Gyűléseket”. Aminek a vége valahogy mindig az lett, ami a szokásos balliberális mantrákat tartalmazza: legyen több darázs-garázs, méhlegelő, vakondpark, stb. Amikkel nem lenne semmi gond, ha már kész, vagy majdnem kész lenne a város.

De erről, ugye, szó sincs.

Előbb többek között a hulladékszállítást kellene zökkenőmentessé tenni, utána jöhetnének a vakondparkok.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).