Miért pusztítják a fákat a Felső utcában?

Miért pusztítják a fákat a Felső utcában?

Valakik kivágták Érden a Felső utca gyönyörű fáit - ezzel a hírrel keresték meg lapunkat a környéken élők, akik fájó szívvel láthatták a pusztítás nyomait. A jegyző és a polgármester egymásnak ellentmondóan nyilatkozott az ügyben.

Az utcában az a hír terjedt el, hogy Csőzik László polgármester maga engedélyezte a fakivágásokat. Ez vélhetően tévedés, hiszen – a törvény szerint legalábbis – a fakivágásokat kizárólag a város jegyzője engedélyezheti, méghozzá  szigorú szabályok alapján. Feltétel például, hogy egy másik helyen ugyanannyi fát kell ültetni, mint amennyi kivágtak.

A Felső utca önkormányzati képviselője, Simó Károly felvetésünkre elmondta, hogy idén különösen sok fát pusztítottak el a Felső utcában és környékén (pl. az Ilona utcában). Simó több levéllel és beadvánnyal fordult a polgármesterhez és a jegyzőhöz , hogy megtudja ennek okát és azt, hogy miként engedélyezhették ezt.

A jegyző azt közölte a képviselővel, hogy idén egyetlen fakivágási engedélyt sem adtak ki a Felső utcában. Ennek fényében viszont meglepő a polgármester válasza, aki úgy tájékoztatta Simót, hogy a fákat az ÉKFI vágta ki, méghozzá engedély birtokában. Ezt a dokumentumot azonban nem tudták megmutatni,  ezért joggal vetődik fel a gyanú, hogy ilyennel nem is rendelkeztek.

Valaki tehát nem mond igaza: vagy a város jegyzője, vagy a polgármester. Ez már önmagában nagy baj. De ennél is nagyobb baj, hogy a jelek szerint a „zöld” városvezetés utasítására a városi cég engedély nélkül pusztítja a fákat a Felső utcában. A baloldal választási ígérete még arról szólt, hogy fákat ültetnek minden utcában. Sőt, azt is ígérték, hogy minden megszületett érdi gyermek után ültetnek egy fát. Sajnos az elmúlt két évben ez az ígéret sem teljesült.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.