Megújult a sóskúti templom

Megújult a sóskúti templom

A kormány 140 millió forintos támogatásából újult meg a sóskúti Kisboldogasszony-templom. Spányi Antal megyéspüspök ünnepélyes szentmise keretében áldotta meg a sóskúti plébániatemplomot, amelyen jelen volt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár, valamint Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője is. Soltész Miklós a helyi szlovák nemzetiségi közösség hitélete szempontjából jelentős szerepet betöltő templom külső megújulása alkalmából tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, a kormánynak törekednie kell arra, hogy a hazait szolgálja, a hazai munkaerőt, a hazai tudást.

„Nekünk továbbra is a nemzet hagyományait és a hitet, a nemzetiséget is meg kell őrizni azokon az épületeken keresztül, amelyeket mostanában felújítunk” – fűzte hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós elmondta, hogy Budapest olyan nevezetességei, mint a közgazdasági egyetem, a Pesti Vigadó, az Operaház, a Lánchíd, a Szent István-bazilika és az Országház is – sok más épület mellett- a sóskútiaknak köszönheti szépségét, állékonyságát.

Úgy értékelt: a katolikus templom felújítása felfogható egy adósság törlesztésének a sóskútiak felé, akik a nemzet fővárosát szolgálták; ezzel a nemzet tartozott a sóskútiaknak. A hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta.

dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője, közösségi oldalán is beszámolt az eseményről:

 

MTI/erdihirek.hu
Kiemelt fotó: Facebook/dr. Aradszki András

 

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.