Megsebzett‌ ‌fák‌ ‌az‌ ‌érdi‌ ‌Városligetben‌

Az érdiek szeretik, használnák. Sajnos mégsincs igazi gazdája az Érdi Városligetnek. Már el is kezdték rongálni.

Sárkányt eregető kisgyerek játszik a réten. Odébb egy csoport fiatal ül a tó partján, a csodálatos napsütésben élvezik a pihenést. A pályákon rúgják a labdát, odébb gyerekek lovagolják a bringapálya „hullámait”. Az egyik szigeten a násznép teljes díszben vonul fel, esküvői fotózás zajlik éppen. 

A rekortán pályán tucatnyi futó köröz, mellettük többen „csak” sétálnak. A játszótér – mint szinte mindig – most is tele kisgyerekes családokkal. A kilátón idős házaspár pihen, a Városliget fölött a messzi távolba tekintenek, ahol a város körvonalai rajzolódnak ki.

Egy átlagos nap a 2018-19-ben épült Érdi Városligetben. Az érdiek és a környékbeliek elkezdték megismerni, belakni, használni. Persze bőven lenne még teendő vele, hogy még szebb, praktikusabb legyen. 

Sajnos a jelenlegi városvezetés mostoha gyermeke ez a gyönyörű hely. De még ha csak ennyi lenne! 

Nemrég érkezett a hír, hogy hosszas elhanyagoltság után fűkaszás emberek jelentek meg a területen. Sokan gondolták, hogy már épp ideje volt. Azonban az öröm hamar ürömmé változott, amikor kiderült, hogy a helyismerettel nem rendelkező vezető olyan utasításokat adott, amelynek következtében visszafordíthatatlan károkat okoztak – az amúgy jószándékú – munkások. Mint azt a fotók is tanúsítják, súlyosan megrongálták a fákat, cserjéket. Sőt, olyan tűztövis részt is lekaszáltak, ami kifejezetten azért volt ültetve, hogy a felületet benőve ne kelljen később kaszálni…

Mindannyian emlékszünk, hogy több száz érdi csatlakozott a két évvel ezelőtti közösségi faültetési programhoz, amikor több mint 13.000 fát, cserjét és bokrot ültettek el ezen a csodás helyen. Nevüket tábla is őrzi a Városligetben. A propagandazöld városvezetés mégse fordít gondot Érd leendő „tüdejére”: hanyagságból vagy szándékosan, elkezdte lerombolni, szétverni ezt is.

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.