Megsebzett‌ ‌fák‌ ‌az‌ ‌érdi‌ ‌Városligetben‌

Az érdiek szeretik, használnák. Sajnos mégsincs igazi gazdája az Érdi Városligetnek. Már el is kezdték rongálni.

Sárkányt eregető kisgyerek játszik a réten. Odébb egy csoport fiatal ül a tó partján, a csodálatos napsütésben élvezik a pihenést. A pályákon rúgják a labdát, odébb gyerekek lovagolják a bringapálya „hullámait”. Az egyik szigeten a násznép teljes díszben vonul fel, esküvői fotózás zajlik éppen. 

A rekortán pályán tucatnyi futó köröz, mellettük többen „csak” sétálnak. A játszótér – mint szinte mindig – most is tele kisgyerekes családokkal. A kilátón idős házaspár pihen, a Városliget fölött a messzi távolba tekintenek, ahol a város körvonalai rajzolódnak ki.

Egy átlagos nap a 2018-19-ben épült Érdi Városligetben. Az érdiek és a környékbeliek elkezdték megismerni, belakni, használni. Persze bőven lenne még teendő vele, hogy még szebb, praktikusabb legyen. 

Sajnos a jelenlegi városvezetés mostoha gyermeke ez a gyönyörű hely. De még ha csak ennyi lenne! 

Nemrég érkezett a hír, hogy hosszas elhanyagoltság után fűkaszás emberek jelentek meg a területen. Sokan gondolták, hogy már épp ideje volt. Azonban az öröm hamar ürömmé változott, amikor kiderült, hogy a helyismerettel nem rendelkező vezető olyan utasításokat adott, amelynek következtében visszafordíthatatlan károkat okoztak – az amúgy jószándékú – munkások. Mint azt a fotók is tanúsítják, súlyosan megrongálták a fákat, cserjéket. Sőt, olyan tűztövis részt is lekaszáltak, ami kifejezetten azért volt ültetve, hogy a felületet benőve ne kelljen később kaszálni…

Mindannyian emlékszünk, hogy több száz érdi csatlakozott a két évvel ezelőtti közösségi faültetési programhoz, amikor több mint 13.000 fát, cserjét és bokrot ültettek el ezen a csodás helyen. Nevüket tábla is őrzi a Városligetben. A propagandazöld városvezetés mégse fordít gondot Érd leendő „tüdejére”: hanyagságból vagy szándékosan, elkezdte lerombolni, szétverni ezt is.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.