Megsebzett‌ ‌fák‌ ‌az‌ ‌érdi‌ ‌Városligetben‌

Az érdiek szeretik, használnák. Sajnos mégsincs igazi gazdája az Érdi Városligetnek. Már el is kezdték rongálni.

Sárkányt eregető kisgyerek játszik a réten. Odébb egy csoport fiatal ül a tó partján, a csodálatos napsütésben élvezik a pihenést. A pályákon rúgják a labdát, odébb gyerekek lovagolják a bringapálya „hullámait”. Az egyik szigeten a násznép teljes díszben vonul fel, esküvői fotózás zajlik éppen. 

A rekortán pályán tucatnyi futó köröz, mellettük többen „csak” sétálnak. A játszótér – mint szinte mindig – most is tele kisgyerekes családokkal. A kilátón idős házaspár pihen, a Városliget fölött a messzi távolba tekintenek, ahol a város körvonalai rajzolódnak ki.

Egy átlagos nap a 2018-19-ben épült Érdi Városligetben. Az érdiek és a környékbeliek elkezdték megismerni, belakni, használni. Persze bőven lenne még teendő vele, hogy még szebb, praktikusabb legyen. 

Sajnos a jelenlegi városvezetés mostoha gyermeke ez a gyönyörű hely. De még ha csak ennyi lenne! 

Nemrég érkezett a hír, hogy hosszas elhanyagoltság után fűkaszás emberek jelentek meg a területen. Sokan gondolták, hogy már épp ideje volt. Azonban az öröm hamar ürömmé változott, amikor kiderült, hogy a helyismerettel nem rendelkező vezető olyan utasításokat adott, amelynek következtében visszafordíthatatlan károkat okoztak – az amúgy jószándékú – munkások. Mint azt a fotók is tanúsítják, súlyosan megrongálták a fákat, cserjéket. Sőt, olyan tűztövis részt is lekaszáltak, ami kifejezetten azért volt ültetve, hogy a felületet benőve ne kelljen később kaszálni…

Mindannyian emlékszünk, hogy több száz érdi csatlakozott a két évvel ezelőtti közösségi faültetési programhoz, amikor több mint 13.000 fát, cserjét és bokrot ültettek el ezen a csodás helyen. Nevüket tábla is őrzi a Városligetben. A propagandazöld városvezetés mégse fordít gondot Érd leendő „tüdejére”: hanyagságból vagy szándékosan, elkezdte lerombolni, szétverni ezt is.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).