Megkezdődött a gazdaság újjáélesztése

Közel egy éve, március 4-én jelentette be a miniszterelnök az első regisztrált magyar koronavírusos esetet. Tíz nappal később elhunyt az első hazai halálos áldozatát. Azóta minden közéleti és magánéleti történést a koronavírus járvány határoz meg.

A baloldal csak támadott

Az első hullámban az aktív fertőzöttek száma májusig nőtt, majd fokozatosan csökkenni kezdett. A kormányzati lépések, a maszkhasználat, a fokozott egészségügyi intézkedések és az online oktatás bevezetése jelentősen visszaszorították a járvány terjedését.

A baloldali ellenzék a kezdetektől támadta a kormányt. Szervezett és politikai indíttatású ellenpropagandája gyengíteni igyekezett a kormány hitelét. Nem volt olyan pontja a járványhelyzetnek, amelyben az ellenzék partnerként, konstruktívan vett volna részt.

Mindeközben a települések baloldali vezetői kihasználták a rendkívüli helyzet adta lehetőségeket – mindazt, ami miatt egyébként ők a kormánytól óvták az országot. A leggátlástalanabb éppen Érd polgármestere, Csőzik László volt, aki 106 jogellenesen meghozott döntésével került be a hazai járványtörténet nagy könyvébe.

Érden nem volt empatikus a vezetés

A tavaly augusztusban kezdődő második hullám kezelése még nagyobb kihívást jelentett. A fertőzöttek és az elhunytak száma megsokszorozódott. Míg az első hullám elsősorban az idősekre volt veszélyesebb, így a védelem is rájuk koncentrált, a második hullám már minden korosztályra veszélyes volt. A gazdaságot nem lehetett újra leállítani, azt már nem bírta volna ki az ország. Az ellenzék ezúttal is (hátba) támadta a kormányt, dühödt és sokszor hazugságokat terjesztő bírálatai mellett nem jelentkezett konstruktív javaslatokkal. Helyi szinten a baloldali településvezetők semmilyen segítséget nem nyújtottak a bajba került vállalkozásoknak. Érden Csőzik László vita nélkül utasította el azt a javalatot, hogy az önkormányzat hozzon létre segélyalapot a veszélybe került vállalkozások számára. Sőt, a járvány kellős közepén – a kormány által végül meghiúsított – adóemelésről döntött.

Több száz milliárd támogatás

A vírus elleni vakcinák megjelenésével végre megkezdődhetett a gazdaság újraélesztése. A családok támogatása a járvány alatt is folyamatos volt, a legnagyobb károsultak, a mikro, kis- és középvállalkozások megsegítése pedig most kezdődött. Egész vállalkozói szektorok kapnak soha nem látott mértékű támogatást az újrakezdéshez. Pontos gazdasági tervet dolgozott ki a kormány, amely megteremti a lehetőségét a gazdaság biztonságossá tételéhez. Több száz milliárd forinttal segíti a vállalkozókat.

A baloldali településvezetők pedig, köztük Csőzik Lászlóval, továbbra is csak uszítanak. Ők – kizárólag a közelgő országgyűlési választásra figyelve – a járványra fogadva tették meg tétjeiket.

A felelős magyar kormány pedig teszi a dolgát, kezeli a vírus okozta válságot.

A különbség e két hozzáállás között világos és egyértelmű. Ahogy az üzenet is, amit közvetítenek.

(fotó: MTI)

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.