Megkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása

A folyamatban a háziorvosok működnek közre. Mutatjuk a részleteket.

Eddig kétszázezer embernek elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, 175 ezren már megkapták a vakcinát, a hét végéig pedig a teljes mennyiséget felhasználják. Ezen a héten lezárul az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, munkatársainak kampányszerű oltása is.

A jövő héten viszont megkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása. Ennek fontosabb részletei így foglalhatók össze:

  1. A folyamatban számítanak a háziorvosok közreműködésére.
  2. A háziorvosok a feladattal kapcsolatban kapnak egy információs levelet. Ez a praxisukba tartozó idős emberek listáját is tartalmazza, az életkoruk és a regisztrációjuk időpontjának sorrendjében.
  3. Ez alapján – a regisztráció során megadott elérhetőségeken – meg kell keresniük a legidősebbeket időpontegyeztetés céljából.
  4. 1800 háziorvosi praxis fog kapni egy-egy ampulla Moderna-vakcinát, amely tíz adag oltóanyagot tartalmaz.
  5. A háziorvosoknak a lista sorrendje alapján, de az olthatóság figyelembevételével ki kell választaniuk tíz páciensüket, akik felvehetik a szérumot, amit vagy a háziorvosi rendelőben, vagy saját otthonukban kaphatnak meg.
  6. 5004 praxisnak az lesz a feladata, hogy – ugyancsak a lista sorrendje szerint – találjanak hat olyan személyt, akiket az egyeztetést követően a betegszállítók a megyei oltópontra szállítani, ahol megkapják a Pfizer-vakcinát.

Így összesen több mint harmincezer idős ember oltása fog megtörténni a jövő hét végéig.

Az ehhez szükséges oltóanyagokat a most vasárnap érkező Moderna-, valamint a jövő hét elején érkező Pfizer-vakcinaszállítmányok biztosítják. 

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.