Megkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása

A folyamatban a háziorvosok működnek közre. Mutatjuk a részleteket.

Eddig kétszázezer embernek elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, 175 ezren már megkapták a vakcinát, a hét végéig pedig a teljes mennyiséget felhasználják. Ezen a héten lezárul az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, munkatársainak kampányszerű oltása is.

A jövő héten viszont megkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása. Ennek fontosabb részletei így foglalhatók össze:

  1. A folyamatban számítanak a háziorvosok közreműködésére.
  2. A háziorvosok a feladattal kapcsolatban kapnak egy információs levelet. Ez a praxisukba tartozó idős emberek listáját is tartalmazza, az életkoruk és a regisztrációjuk időpontjának sorrendjében.
  3. Ez alapján – a regisztráció során megadott elérhetőségeken – meg kell keresniük a legidősebbeket időpontegyeztetés céljából.
  4. 1800 háziorvosi praxis fog kapni egy-egy ampulla Moderna-vakcinát, amely tíz adag oltóanyagot tartalmaz.
  5. A háziorvosoknak a lista sorrendje alapján, de az olthatóság figyelembevételével ki kell választaniuk tíz páciensüket, akik felvehetik a szérumot, amit vagy a háziorvosi rendelőben, vagy saját otthonukban kaphatnak meg.
  6. 5004 praxisnak az lesz a feladata, hogy – ugyancsak a lista sorrendje szerint – találjanak hat olyan személyt, akiket az egyeztetést követően a betegszállítók a megyei oltópontra szállítani, ahol megkapják a Pfizer-vakcinát.

Így összesen több mint harmincezer idős ember oltása fog megtörténni a jövő hét végéig.

Az ehhez szükséges oltóanyagokat a most vasárnap érkező Moderna-, valamint a jövő hét elején érkező Pfizer-vakcinaszállítmányok biztosítják. 

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).