Még több támogatást kaphatnak a családok

A kormány családbarát Magyarországot épít, 2010 óta évről évre egyre több családtámogatás van, és ha az április 3-ai választáson újra a Fidesz kap bizalmat, akkor tovább bővül a családtámogatások köre.

A gyerekes családoknak több tucat támogatás szól, tájékozódásuk elősegítésére indították el tavaly decemberben a családtámogatási kalkulátort, amely segít feltérképezni a támogatásokat, hogy mindenki megtalálja a számára elérhető lehetőségeket. A www.csalad.hu/kalkulator oldalon elérhető, név nélkül kitölthető kalkulátor 35 féle támogatási formáról ad tájékoztatást, és indulása óta már több mint 125 ezer látogatója volt.

A Fidesz vezette kormány társadalompolitikájának középpontjában a családok állnak. Nem véletlen tehát, hogy a korábbi három és félszeresére, 3500 milliárd forintra növelte a gyermekes családoknak kifizetett támogatásokat. Bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt és bevezették a gyed extrát. Továbbá adómentességet élveznek a négy vagy több gyermeket nevelő nők és Magyarországon történetében először családi adó-visszatérítést is fizettek.

Több támogatás segíti az otthonteremtést is: a csok, a kormány által támogatott kamatmentes vagy kedvezményes kölcsönök, az otthonfelújítási támogatás, az áfakedvezmények, a jelzáloghitel csökkentés és az illetékmentesség.

A kormánynak fontos, hogy a gyerekes családok békében és biztonságban élhessenek Magyarországon, és szeretnének nekik még több pénzt, még több támogatást adni.

A baloldal ennek éppen az ellenkezőjét tette. A Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt a baloldal elvette a gyerekesek támogatását és sorozatos megszorításokat hajtott végre. De még ellenzékben is rendre a családok támogatása ellen szavaztak. Bősz Anett, a DK frakcióvezetője és Gyurcsány érdi jelöltje folyamatosan nemmel szavazott vagy tüntetőleg távolmaradt a családokról szóló szavazásokon.

Nagy tehát az április 3-ai választások tétje, mert a családok támogatásában is előre kell menni, nem hátra.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).