Márki-Zay Péter túl nagy rizikó az ország számára

Márki-Zay Péter túl nagy rizikó az ország számára

Felelőtlen és veszélyes nyilatkozatokat tesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Támogatná a fegyverszállítást Ukrajnába Márki-Zay Péter – ezt maga Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta február 23-án a német Tagesspiegel című lapnak.

Márki-Zay korábban többször is kinyilvánította, hogy katonákat küldene Ukrajnába. A Partizánnak adott február 13-i interjúban Gulyás Márton műsorvezető kérdésére, miszerint ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, a baloldal jelöltje azt felelte: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

Gyurcsány és Márki-Zay az orosz-ukrán háborúra hivatkozva a paksi fejlesztések leállítását is követelik. Vajon tudják, ez mekkora kockázat Magyarország gazdasági- és energia biztonságára nézve?

Európában hónapról hónapra drasztikusan nőnek az energiaárak, Magyarországot csak a rezsicsökkentés védi ebben a helyzetben.

Erre most a kapkodó és kiszámíthatatlan Márki-Zay leállítaná azt a fejlesztést, amely a magyar áramellátás felét adja.

Legtöbb magyar egyetért abban, hogy nem egy kapkodó, kiszámíthatatlan vezetőre van szükség, amikor Európában rohamosan nőnek az energiaárak, és amikor a szomszédunkban háború zajlik.

„Ki volt az az ellenzéki politikus, aki azt javasolta, hogy Magyarország küldjön katonákat Ukrajnába? Ugye többet nem fogjuk látni és olvasni a nevét mint ellenzéki? „– így reagált az egyik kommentelő arra, hogy Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje megszólalt az ukrajnai háborús helyzet kapcsán.

Egy másik hozzászóló azt tette szóvá, hogy Márki-Zay egy pékség élére sem való.

Márki-Zay Péter elragadtatta magát, és a probléma ebben az, hogy ez már a sokadik ilyen elragadtatása. Ha egy ilyen ember lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor könnyen belekeveredhetnénk egy háborús konfliktusba az ő hozzá nem értése miatt – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.