Már csak a gyíkvár hiányzik Érdről?

Ha a városvezetésen múlik, ez lesz az első, amit beadnak EU-s pályázatra. Nem bölcsőde, nem óvoda, nem vízelvezetés, nem út - hanem rovarhotel és békabarlang. Meg gyíkvár.

Egy svédországi kisváros vezetői elhatározták, hogy élen járnak a klímatudatosságban. Ezért a város lakóinak azt javasolják, hogy hogy ne húzzák le a vécén a használt vécépapírjukat. Inkább gyűjtsék külön, majd amikor elegendő összegyűlt, adják le újrahasznosításra. Jelenleg ugyanis túl sok erőforrás megy el arra, hogy megtisztítsák a szennyvizet. A költségcsökkentésnek pedig szerintük ez lehetne a legjobb módja. 

Érd városvezetői még(!) nem tartanak itt. De már közelítenek. Ők arra fordítanának erőforrást a kertvárosi Érd költségvetéséből, hogy létrehozzanak egy „Madár-rovar-gyík-sün-békabarát kertet”.

És hogy ez mit takar? Idézet a leírásból:

„Érd első, de lehet, hogy országosan is egyetlen komplex (IPCC, SECAP, UNDER2) kompatibilis klímaparkja, ahol etetők, itatók, költőhelyek lennének, az MME bevonásával, benne egy kisebb sziklakerttel, amiben elhelyeznénk a süngarázst, rovarhotelt, gyíkvárat, béka barlangot, bemutatva hogy miként lehet békésen és támogatólag együtt élni a helyi kisállatokkal.”

Ha azt hiszik, hogy ez vicc, sajnos nem.

Ha a városvezetésen múlik, ez lesz az első, amit beadnak EU-s pályázatra. Nem bölcsőde, nem óvoda, nem vízelvezetés, nem út – hanem rovarhotel és békabarlang. Meg gyíkvár.

Más már nem hiányzik, valóban.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.