Már csak a gyíkvár hiányzik Érdről?

Már csak a gyíkvár hiányzik Érdről?

Ha a városvezetésen múlik, ez lesz az első, amit beadnak EU-s pályázatra. Nem bölcsőde, nem óvoda, nem vízelvezetés, nem út - hanem rovarhotel és békabarlang. Meg gyíkvár.

Egy svédországi kisváros vezetői elhatározták, hogy élen járnak a klímatudatosságban. Ezért a város lakóinak azt javasolják, hogy hogy ne húzzák le a vécén a használt vécépapírjukat. Inkább gyűjtsék külön, majd amikor elegendő összegyűlt, adják le újrahasznosításra. Jelenleg ugyanis túl sok erőforrás megy el arra, hogy megtisztítsák a szennyvizet. A költségcsökkentésnek pedig szerintük ez lehetne a legjobb módja. 

Érd városvezetői még(!) nem tartanak itt. De már közelítenek. Ők arra fordítanának erőforrást a kertvárosi Érd költségvetéséből, hogy létrehozzanak egy „Madár-rovar-gyík-sün-békabarát kertet”.

És hogy ez mit takar? Idézet a leírásból:

„Érd első, de lehet, hogy országosan is egyetlen komplex (IPCC, SECAP, UNDER2) kompatibilis klímaparkja, ahol etetők, itatók, költőhelyek lennének, az MME bevonásával, benne egy kisebb sziklakerttel, amiben elhelyeznénk a süngarázst, rovarhotelt, gyíkvárat, béka barlangot, bemutatva hogy miként lehet békésen és támogatólag együtt élni a helyi kisállatokkal.”

Ha azt hiszik, hogy ez vicc, sajnos nem.

Ha a városvezetésen múlik, ez lesz az első, amit beadnak EU-s pályázatra. Nem bölcsőde, nem óvoda, nem vízelvezetés, nem út – hanem rovarhotel és békabarlang. Meg gyíkvár.

Más már nem hiányzik, valóban.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.