Már a baloldaliaknak is ciki Márki-Zay

Idősek, jobboldali szavazópolgárok, újságírók, zsidók, vidékiek – alig akad olyan társadalmi csoport, akiket ne sértett volna meg Márki-Zay Péter.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a vidékieket egyszerű tudatlan embereknek tartja, szerinte aki hisz abban, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, az ostoba, azok a szülők pedig, akik gyermekeiket féltik az LMBTQ-propagandától, szerinte elmeháborodottak.

Márki-Zay Péter legutóbb fogyatékosnak nevezte a jobboldali újságírókat. A kijelentése nyomán már több szervezet is nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a fogyatékos szót pejoratív jelzőként használta. Itt van egy csokor a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legsértőbb megnyilvánulásaiból:

“Ha a belpesti liberális értelmiség érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuktuk volna.”

“A falusi emberek tudatlanok.”

“A Fideszben egyébként van néhány zsidó, bár elég kevés.”

“Az idősek, akik pusztulnak a koronavírus miatt, azokat sokkal könnyebben megvezette a Fidesz. A fiatalok között viszont nagyon kicsi a Fidesz támogatottsága, tehát alapvetően az irány jó.”

“Aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlás ellenes, az tényleg ostoba.”

“Nem mindegyik ostoba, csak egy részüknek fogalma sincs, hogy hol él.”

Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje már sok baloldalinak is vállalhatatlan, nem csoda hát, hogy ő az egyik legnépszerűtlenebb politikus azon az oldalon. Méghozzá saját kutatóintézetük felmérése szerint is.

A Závecz Research felméréséből – amit a baloldali Telex hozott nyilvánosságra – kiderült: Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus ma Magyarországon. A teljes népesség körében és a pártnélküliek közt is jócskán népszerűbb, mint kihívója, Márki-Zay Péter. Sőt: az előválasztáson részt vevő többi miniszterelnök-jelölt – Jakab Péter, Dobrev Klára, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely – is jobb osztályzatot kapott, mint Márki-Zay.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).