Majdnem 100.000 forintot venne ki HAVONTA egy család zsebéből a baloldal!

A fiataloknak és a családosoknak van mit veszíteni a baloldal adópolitikájával. Családtámogatás helyett segélyeket osztogatna, ráadásul új adókat vetne ki a baloldal, amennyiben erre a programra szavazna a választók többsége 2022-ben. Érden már láttuk ennek kísérletét, amikor Csőzik László polgármester a kis- és középvállalkozásokat sújtó adóemeléssel akarta zárni az évet. Ezt a Csőzik által egyszemélyben meghozott rendeletet végül a kormány vonatta vissza az önkormányzattal.

Érd polgármestere leginkább a DK irányába elkötelezett. Gyurcsány pártja is Csőzik feleségét, Bősz Anettet indítaná az országgyűlési választáson. Az egyre inkább a DK elnökének dominanciája alá kerülő baloldal új adók kivetését és az adórendszer átalakítását tervezi kormányra kerülése esetén. Ingatlanadót, vagyonadót vezetnének be, de a tervek között szerepel a személyi jövedelemadó megemelése, a társasági adó átszabása és emelése is.

Összefoglaló ígéretekkel ugyan még nem jelentkezett a baloldal – a hét elején közreadott hatmondatos közhelygyűjtemény inkább mosolyt fakaszt, mint elgondolkodtat -, de a különböző háttérműsoroknak adott interjúkban már csepegtetik a baloldali program részleteit. Erről a Magyar Nemzet is részletes összefoglalót adott közre.

A Momentum egy sor új adót vezetne be

A „progresszív” jövedelemadó bevezetése csak a kezdet lenne, azt követhetné a vagyonadó – ezt Fekete-Győr András nyilatkozta az ATV-nek. A Momentum elnöke részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de annyit elárult, hogy a sort az ingatlanadóval kezdené, majd jöhetnének az emelések, átalakítások. Fekete-Győréknek az is régi tervük, hogy csökkentsék a két-, illetve háromgyerekeseknek nyújtott családi adókedvezményt. Emellett a jelenleg egységes 15 százalékos szja-kulcs helyett a bruttó ötszázezer forint feletti fizetéseket 25 százalékos adóval sújtanák.

Vegyünk egy bruttó 500.000 forintos fizetést, ami a baloldal szerint már nagypolgári gazdagság.

Jelenleg 33,5% a levonás. Vagyis nettóban 332.500 forintot visz haza ma a dolgozó. Ha van 2 gyereke, még 45.000 forintot, azaz 377.500 forintot. Ha 3 gyereke van, akkor 407.500 forintot kap a kezébe hó végén.

A baloldal ezt bűnös gazdagságnak gondolja, ezért 15% SZJA helyett 25 százalékkal sújtaná 2022-től. Azaz 282.000 forintra csökkentené, ráadásul megvonná, de legalábbis csökkentené a családi adókedvezményeket is.

Majdnem 100.000 forintot venne ki havonta egy család zsebéből!

Vadai Ágnes DK-alelnök azt nyilatkozta, hogy a társasági adó rendszerét is felülvizsgálnák. Jakab Péter, a Jobbik vezetője pedig 99 százalékos különadóval lehetetlenítené el a nagyvállalkozókat, akik munkahelyek százezreit biztosítják.

Nyilván azt szeretnék, ha az általuk létrehozott vállalatok külföldi tulajdonosokhoz kerüljenek. Láttuk ezt már a kilencvenes években is, amikor ezermilliárd forintos nagységrendű vagyont játszottak át a nemzetközi cégeknek.

Az országgyűlési választások eredménye a családtámogatások jövőjét is meghatározza majd

A szocialisták visszavonnák az adócsökkentést

A szocialista Szekeres Imre visszaállítaná a kormány által nemrég felére csökkentett iparűzési adót, ahogy a leszállított járulékkulcsot is visszaállítaná, ezzel növelve a jövedelmeket terhelő járulékokat.

Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a baloldal adóemelési és a támogatásokat eltörlő terveire is reagálva azt mondta,

Akkor is folytatjuk az adócsökkentést, ha a baloldalnak ez kínt okoz.

Január elsején 22 százalékponttal, öt százalékra csökkent az új lakások értékesítésének áfája, és az illetéket is eltörölték a csokos lakásoknál, emellett az iparűzési adó csökkentése is könnyebbé tette mintegy nyolcszázezer vállalkozás helyzetét, továbbá csökkent a kisvállalati adó is – emlékeztetett Tállai.

Csőzik Érdet a politika csataterévé teszi

Érden a Fidesz képviselőcsoportja határozottan ellenezte Csőzikék tavaly év végi adóemelési tervét, amelyet az érdieket túszul ejteni akaró politikai akciónak tart. Ahogy Simó Károly frakcióvezető nyilatkozta lapunknak:

Csőzikék nem véletlenül nem álltak elő valós középtávú gazdasági programmal. Fogalmuk sincs, hogy mit lehetne kezdeni a várossal, hogyan kell gazdálkodni. Ezért a város vezetése helyett kommunikálnak.

A céljuk az, hogy a következő másfél évben mindent – közpénzt, közpénzből működtetett kommunikációs felületet – a polgármester feleségének politikai ambícióinak rendeljen alá. Ebben az sem fogja zavarni, hogy alig kétezer szavazattal kapott csak többet, mint politikai ellenfele.

Csőzik jelenleg az érdi szavazók alig egynegyedét képviselve folytat politikai harcot Érd többsége ellen. Miközben a város 2007-ben megindult építéséhez egy árva téglával sem járul hozzá. Minden, ami most Érden épül, minden, amit Csőzik átad, a fideszes városvezetésnek és az Orbán-kormánynak köszönhető.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.