Magyarország nem sodródhat bele a háborúba, ez a döntő többség elvárása

Magyarország nem sodródhat bele a háborúba, ez a döntő többség elvárása

A megkérdezettek 91 százaléka úgy látja, hogy mérsékelni kell a feszültségeket az orosz-ukrán válsággal kapcsolatban – állapítható meg a Századvég márciusi közvélemény-kutatásából.

A megkérdezettek 71 százalék gondolja úgy, hogy Orbán Viktor Oroszországgal is békés viszonyt kíván fenntartani, amely garantálná a magyar gáz- és energiaellátást.

A kutatást azt vizsgálta, hogy a magyar lakosság kit tart felelősnek a fegyveres konfliktus elmérgesedéséért és mit gondol az ország Moszkvához fűződő viszonyáról, a Magyarország által követendő irányról a válsághelyzettel összefüggésben.

A megkérdezettek kétharmada (66 százaléka) szerint Magyarország elmúlt években kialakított viszonya Oroszországgal a jelen helyzetben előnyös az ország békéjének és biztonságának megőrzése, háborús érintettségének elkerülése szempontjából, ugyanakkor 25 százalékuk ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg.

A Századvég szerint a baloldali pártok, illetve a velük szimpatizáló médiumok egy része az Oroszország elleni agresszív fellépést szorgalmazzák.

A mostani kutatás szerint viszont 10-ből 9 magyar (90 százalék) úgy gondolja, az ország nem sodródhat fegyveres konfliktusba, illetve Magyarország biztonságának szavatolása a legfontosabb.

A magyar lakosság az orosz-ukrán válság kérdésében valamennyi közéleti szereplőtől önmérsékletet vár el, és a konfliktus józan megközelítését sürgeti – áll a friss kutatás összegzésében.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.