Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

Az érdi Fácán közi lakótelep ügye, kimozdítás a holtpontról

Korábban Aradszki András javaslatára alkotta meg az Országgyűlés azt a törvényt, amelyben a lakótelep 3 hektáros telkét ingyenesen átadta az állam az önkormányzat részére. Sajnálatos módon eddig az érdi városvezetés elszabotálta a törvény végrehajtását. Országgyűlési képviselőnk nem hagyta annyiban és utánajárt az ügynek a vagyongazdálkodásért felelős miniszternél, valamint a MNV Zrt-nél, így felgyorsultak az események. 

Felszólították az érdi önkormányzatot, hogy mielőbb írják alá az ingyenes vagyonátadási szerződést. 

Remélhetőleg most már nem húzzák tovább húzni a végrehajtást a Városházán és az érdiek hozzájutnak a jogos tulajdonukhoz.

A baloldal politikai kampányt folytat, emiatt elhanyagolja a várost

Érd országgyűlési képviselője szóvá tette a Parlamentben, hogy nem haladnak a Modern Városok Program érdi beruházásai. 

Több mint 20 milliárd forint áll az érdi önkormányzat bankszámláin, ennek ellenére nem írják ki a közbeszerzéseket és nem építik a várost. De még a szemétszállítással is gondok vannak. Ugyanilyen pénzügyi feltételek mellett a korábbi városvezetés alatt nem fordult elő soha olyan, hogy a kommunális szemét napokig állt az utcákon. 2019 után ezt is megtapasztalhatják az érdiek.

Nagy szavak helyett valódi cselekvés a klímaváltozás ellen

Aradszki András a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervéről tett fel kérdést. Schanda Tamás, az ITM államtitkára válaszában elmondta, hogy a klímaváltozás ellen nem szavakkal, hanem cselekvéssel lehet – és kell is –  tenni. A kormányzat nem Facebook posztokat akar gyártani, nem klímavészhelyzet meghirdetésétől várja a megoldást és azt sem gondolja, hogy darázs-garázsokkal és üres lózungok mantrázásával, látszat-intézkedésekkel lehet megvédeni a környezetünk értékeinket.  A polgári oldal a cselekvésben hisz, abban, hogy valódi döntések és lépések kellenek ez irányba.

A Fidesz-kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet 2020 januárjában fogadta el. Célja az, hogy gyermekeink és unokáink jobb állapotban örökölhessék meg a teremtett világot, mint ahogy mi kaptuk. Az intézkedések ahhoz is hozzájárulhatnak, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges ország legyen. 

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.