Lesújt a törvény a pedofilokra

A jelenleginél sokkal szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekmények elkövetőit a Fidesz-KDNP. Az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtották az Országgyűlésnek.

A javaslat legfontosabb pontjai a következők:

  • Létrehoznak egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartást.
  • Szigorítják a Büntető Törvénykönyvet. A jelenleg kiszabható büntetéseket jelentősen megemelik.
  • Még súlyosabban büntetik, ha a pedofil bűncselekményt, ha 12 év alattival szemben követik el, ha hivatalos személyként követik el, ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, illetve ha különös visszaesőként követik el.
  • Számos munkakörből kitiltják a pedofilokat, hogy véletlenül se kerüljenek a gyermekek közelébe.
  • A jövőben nem lehet enyhe büntetéssel (minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással) megúszni a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket.
  • A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnek el, illetve kitolódik az elévülés kezdete.

A NAGYCSALÁDOSOK ÜDVÖZLIK A SZIGORÍTÁST

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) már tavaly júniusban kezdeményezte, hogy szigorítsanak a pedofil bűncselekmények büntetési tételein, ezért kifejezetten üdvözöljük az erre irányuló javaslatot” – reagált a javaslatra a legnagyobb hazai családszervezet. „A NOE alapértékeiből következik az a társadalom döntő részének támogatását is bíró igény, hogy a gyermekek elleni szexuális- és más abúzusokkal szemben a törvény is zéró toleranciát hirdessen. Aki a gyermekeknek képes ártani, aki perverz vágyai tárgyává tesz egy gyermeket, az minimális toleranciára sem számíthat egy működőképes társadalomban. A szigorítás egyértelművé teszi, hogy nincs helye semmiféle relativizálásnak az ilyen bűntettek tekintetében” – hangsúlyozta közleményében az egyesület.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.