Lesújt a törvény a pedofilokra

A jelenleginél sokkal szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekmények elkövetőit a Fidesz-KDNP. Az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtották az Országgyűlésnek.

A javaslat legfontosabb pontjai a következők:

  • Létrehoznak egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartást.
  • Szigorítják a Büntető Törvénykönyvet. A jelenleg kiszabható büntetéseket jelentősen megemelik.
  • Még súlyosabban büntetik, ha a pedofil bűncselekményt, ha 12 év alattival szemben követik el, ha hivatalos személyként követik el, ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, illetve ha különös visszaesőként követik el.
  • Számos munkakörből kitiltják a pedofilokat, hogy véletlenül se kerüljenek a gyermekek közelébe.
  • A jövőben nem lehet enyhe büntetéssel (minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással) megúszni a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket.
  • A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnek el, illetve kitolódik az elévülés kezdete.

A NAGYCSALÁDOSOK ÜDVÖZLIK A SZIGORÍTÁST

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) már tavaly júniusban kezdeményezte, hogy szigorítsanak a pedofil bűncselekmények büntetési tételein, ezért kifejezetten üdvözöljük az erre irányuló javaslatot” – reagált a javaslatra a legnagyobb hazai családszervezet. „A NOE alapértékeiből következik az a társadalom döntő részének támogatását is bíró igény, hogy a gyermekek elleni szexuális- és más abúzusokkal szemben a törvény is zéró toleranciát hirdessen. Aki a gyermekeknek képes ártani, aki perverz vágyai tárgyává tesz egy gyermeket, az minimális toleranciára sem számíthat egy működőképes társadalomban. A szigorítás egyértelművé teszi, hogy nincs helye semmiféle relativizálásnak az ilyen bűntettek tekintetében” – hangsúlyozta közleményében az egyesület.

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.