LEDCSERE: Egy országos programot állít be sajátjaként az érdi városvezetés

Dicsérni jöttünk Csőziket, nem temetni – legalábbis ezzel a szándékkal kezdtünk e cikk megírásához. Amikor olvastuk a közösségi oldalán, hogy az önkormányzat ingyenes led-csere programot hirdet az érdieknek, végre – talán Csőzik hatalomra kerülése óta először – csettintettünk: ez igen. Végre egy innovatív, valóban az érdieket szolgáló ötlet. Ám hamar kiderült, hogy a volt ügyvéd megint szélhámoskodik. A programot ugyanis a kormány tette lehetővé egy 2020-ban elfogadott törvénnyel.

De kezdjük az elején.

A ledcsere program nem újdonság, még ha az érdiek most hallanak róla először. Már lassan egy éve bárki jelentkezhet rá a CYEB nevű cégnél. A szolgáltatás lényege, hogy a programban részt venni kívánó, személyi igazolványával, lakcímkártyájával és a nevére szóló utolsó havi  villanyszámlával igazolt személy a hagyományos izzóit led égőkre cseréli.

Miért éri meg a cégnek, hogy ingyen led égőket adjon az embereknek? Mert a kormány mentesíti az energiahatékonysági járulék megfizetése alól azokat a kereskedőket, akik igazolják tudják, hogy energiahatékonysági beruházást vagy intézkedést tettek lehetővé, illetve igazolják az annak nyomán keletkezett éves energiamegtakarítást. Ezért kell a személyi okmányokat és a villanyszámlát elküldeni a cégnek.

Nos, ezt a majd’ egy éve tartó programot hirdeti most Csőzik úgy, mintha ez a városvezetés innovációja lenne, amit az érdiek megsegítésére ő talált ki. „Városunk a maga szerény eszközeihez mérten segít”, “lehetővé tesszük” az izzók cseréjét – tódítja a polgármester, és persze a kormányt gyalázza, amiért nem tesz semmit az energiaválság enyhítése érdekében. Mint fentebb írtuk, az egész ledcsere program éppen a kormány jóvoltából jöhetett létre, és ahhoz pont Csőziknek nincs semmi köze. Mindössze annyi a szerepe, hogy Érdre szállíttatja az izzókat és kiosztatja azokat, miközben fotózkodik. Magyarul ezt is az érdiek átverésére és saját politikai marketingjére használja. Annyira, hogy a megadott “érdi” netes oldal (ledcsere.erd.hu) valójában nem is létezik, a cím ugyanis át van irányítva a CYEB cég honlapjára (https://www.ledcsere.hu/). Ez utóbbira kattintva amúgy bárki közvetlenül jelentkezhet a programra, és ugyanúgy, talán még gyorsabban is megkapja az új izzóit, mint a városháza közbeiktatásával.

Félelmetes és valójában ijesztő, hogy Csőzik egy, a kormány jóvoltából létrejött jó kezdeményezést is politikai céljaira és az érdiek átverésére használ.

A lakossági ledcsere programra IDE KATTINTVA  lehet jelentkezni.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).