Közeleg a politikai plakátok eltávolításának határideje

Közeleg a politikai plakátok eltávolításának határideje

Ahogy azt már megszokhattuk a választási kampányokban, az elmúlt hetekben közterületeinket elborították a választási plakátok.

Ahogy a 2019-es önkormányzati választáson, úgy Érden ezúttal is a baloldal helyezett ki több politikai hirdetést. A törvény szerint azonban ezeket mielőbb el kell távolítani, ez pedig azok kötelessége, akik elhelyezték vagy akinek az érdekében elhelyezték – olvasható a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatójában.

A plakátok eltávolítására május 3-ig van lehetőség.

Nem egyszerű feladat a ragaszok eltávolítása, a villanyoszlopoknak, falaknak nem szabad sérülniük, ellenkező esetben a károk helyreállítását is fizetni kell. A bírságolás egyébként a helyi önkormányzat feladata. A költségeket pedig a választási törvény szerint az állja, aki a plakátokat elhelyezte, vagy akinek az érdekében azokat elhelyezték.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.