Közel négy és fél millió ember jutott pluszbevételhez az év elején

Közel négy és fél millió ember jutott pluszbevételhez az év elején

Az szja-mentesség 280 ezer fiatalt érintett

A kormány által kifizetett családi adó-visszatérítés, a 13. havi nyugdíj, illetve a fiatalok szja-mentessége jelentős segítséget nyújt a magyaroknak, ami hozzájárul a családok biztonságérzetének megőrzéséhez. Ez a következtetés vonható le a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) által 10 00 ember telefonos megkérdezésével végzett reprezentatív felmérésből.

A február közepén végzett kutatásból kiderült, hogy a juttatásoknak köszönhetően nagyjából négy és fél millió ember jutott pluszbevételhez az év első hónapjaiban, amit legtöbben a családtagjaikra, otthonukra, napi fogyasztási cikkekre és megtakarításra fordítanak.

Ezeken felül nagyjából minden hetedik válaszadó az egészségére is költene, illetve 7-8 százalék körüli azoknak az aránya, akik tartozásaikat rendeznék, vagy banki megtakarításba fektetnének, esetleg új gépeket, eszközöket vennének. A megkérdezettek 4-5 százaléka lakás- vagy autóvásárláshoz, elektronikai eszközök vételéhez, utazáshoz vagy szórakozáshoz használná fel a pluszforrásokat.

A társadalom széles rétege, a megkérdezettek háromnegyede egyetért azzal az állítással, hogy az érintettek számára nagyfokú segítséget jelentenek a februári pluszpénzeket biztosító intézkedések.

Az összes válaszadó 78 százaléka szerint a családok adó-visszatérítése, 74 százalék szerint a fiatalok szja-mentessége és 71 százalékuk szerint a 13. havi nyugdíj nyújt segítséget.

A családi adó-visszatérítés eddig 1,5 millió szülőt, a 13. havi nyugdíj 2 és fél millió idős embert, míg az szja-mentesség 280 ezer fiatalt érintett, így közel négy és fél millió honfitársunknak jelentenek segítséget a kormány pluszpénzeket biztosító intézkedései.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.