Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

„Tényleg ellátja a feladatait a Hulladékudvar? Két hete lakásfelújításban vagyunk, a mai napra béreltünk utánfutót, majd kiderült, bizonytalan ideig nem vesznek át építési törmeléket! Csak ezt a honlapra elfelejtették kiírni, de közölték a facebookra kitették. 

Ja igen, 17-én délután zárás után kitették! Akkor most mit kezdjek a törmelékkel? Halmozzam a szoba közepére? Esetleg fizetik az utánfutó bérlést? A munkást, aki felrakta, majd otthon újra lerakta? A munkadíjat?? 

Ja ellátja a feladatát, hogyne! Persze eddig átvették, amíg senki nem szállított oda, mert pandémia volt, vagy nem kezdődtek a munkálatok, felújítások. Most hogy beindult, nem veszik át! Nem tudtam arról sem hogy egy facebook oldalt követnem kell hogy értesüljek a történtekről, ahelyett hogy a honlapra írnák ki!” 

A fenti panaszt egy dühös érdi írta az ÉTH érdi hulladékszállító közösségi oldalára. Saját bőrén tapasztalta meg, hogy a hulladékszállító cég szolgáltatásainak leépítése tovább folytatódik, most már a Hulladékudvarral.

CSÖKKENŐ SZOLGÁLTATÁS VAGY ÁREMELÉS

Az, hogy ez nem véletlen, a cég ügyvezetőjével készült interjúból derült ki, amelyet a helyi propaganda média közölt. Ebben Csókai Viktor cégvezető gyakorlatilag elismerte, hogy a városvezetés utasításait betartva a rezsicsökkentés eredményeit akarják megszüntetni. Csökkentik a szolgáltatásokat vagy külön díjként kifizettetik azokat a lakossággal. Hiába ül milliárdokon a városvezetés, egy árva forintot sem hajlandó a hulladékgazdálkodásra fordítani. Csókai elismerte a lapunkban korábban közölt információt, miszerint a cégnek súlyos adósságai vannak. Azt is hangsúlyozta, hogy két éven belül a cég összes kifizetetlen számlaállományát ki kell fizetni, ami komoly kihívást jelent.

Ez világos beszéd.

A jövő évi választási kampány Érden sajnos már 2019 októberében elkezdődött. A baloldali városvezetés azóta csak pártpolitikával foglalkozik, a város pedig felelős gazda nélkül maradt.

Vajon milyen messze vagyunk attól, hogy Érden a Nápolyhoz hasonló állapotok uralkodjanak?

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.